Vem är tjejerna bakom podden hälsosnack – Frågor om podd, hälsa & gäster!

För ett tag sedan var jag med i poden Hälsosnack, som spelas in av super kvinnorna Lotta & Victoria. Jag vill kalla de super kvinnor för de är både mammor, hälsoinspiratörer & entreprenörer. Bara att vara mamma är en jäkla bedrift & sedan spela in en grym pod varje vecka & utveckla den hela tiden är en stort jobb & de gör det såå bra. Här hittar du mitt avsnitt, där jag delar med mig av många personliga saker från mitt liv.
För att ger dig en närmare inblick i deras fantastiska podd & vem dem är kan du nedan läsa några frågor som jag ställde till dem av nyfikenhet.

Vilka är ni?
Vi är två kompisar som båda tröttnade på våra tidigare karriärer inom marknadsföring respektive i finansbranschen och som skolade om oss till hälsocoacher och funktionsmedicinska terapeuter. Nu “hälsocoachar” vi klienter online på vitalista.se och driver podcasten Hälsosnack med Lotta och Victoria.

Hur kom det sig att ni startade en pod tillsammans?
En dag sa Lotta: Vi borde starta en podcast! Victoria svarade: Ja, verkligen! Bra idé! Och på den vägen är det. 🙂

Tips till mina följare om de vill driva en pod.
Som med det mesta så krävs det mycket mer tid, engagemang och tålamod än man tror. Därför är det bäst att inte fundera så mycket utan bara sätta igång, för det är verkligen superkul!

Visste ni redan från början vad ni ville prata om & varför?
Ja absolut! Hälsa är ju det vi helst av allt pratar om! Haha.
Vi ser hälsa ur ett brett perspektiv så i podden hittar man intervjuer som handlar om hälsa ur olika infallsvinklar som t.ex. kost, näring, hormoner, yoga, mindfulness, hypnos, andning, träning, spirituality, leva giftfritt, stress med mera.

halsosnack

Var kan man hitta er pod?
Hälsosnack hittar man i de vanligaste podcast-apparna som tex Acast eller Podcaster/iTunes. Man kan även lyssna via datorn här: http://halsosnack.libsyn.com
Man kan också läsa mer om oss och vad vi gör på vitalista.se

Vad är ert syfte med poden?
Hälsa är vårt största intresse och vi brinner för att sprida ett klokt hälsobudskap. Det är så många som har tappat hoppet, som tror att det “är kört” och att de själva inte kan påverka hur de mår, sin vikt, sin energinivå osv. Att sprida hopp och inspiration om att det finns så otroligt mycket man faktiskt själv kan göra för att förbättra sin hälsa – oavsett utgångsläge – är ett av våra främsta mål.

Vilka gäster har ni haft?
Vi har haft så många härliga, inspirerande gäster… Till exempel Mia Lundin, Anja Forsnor, Filippa Salomonsson, Karin Björkegren Jones, Pamela Andersson, Göran Boll, Bertil Wosk, Ola Schenström, Peter Wilhelmsson, Henning Saupe, Naturligt Snygg-Hannah Sjöström och Lina och Mia från Food Pharmacy… och så du, Maya, såklart!

Vem är er nästa gäst?
En gäst som snart kommer tillbaka till oss är hälsopionjären Sanna Ehdin. Hon är ju en digital nomad och snart kommer hon tillbaka till Sverige och då kommer hon att gästa Hälsosnack för andra gången. Det ser vi fram emot!

Kan ni summera poden med 3 ord?
Hälsa
Inspirerande
Härlig

Victoria släpper en bok + vad handlar den om?
Jag (Victoria) håller på att skriva en bok som kommer ut i höst som heter Clean Reset – 3 effektiva steg till din läkande kost. Clean Reset är en metod för att komma tillrätta med olika vanliga symtom som till exempel magproblem, hudbesvär, låg energi, huvudvärk, ledvärk, nedstämdhet osv. Maten vi äter påverkar oss så mycket mer än vad vi tror, och väldigt många människor går runt med matöverkänsligheter som de inte ens vet om att de har, och som kan leda till ett immunförsvar i obalans. Clean Reset-metoden går ut på att på ett effektivt sätt ta reda på hur just DU mår av maten du äter, samtidigt som du boostar kroppen med massor av näring och pysslar om magen och tarmfloran. Tre viktiga principer för ett friskare, piggare och gladare liv! Clean Reset-metoden funkar även för dig som redan mår bra, men som är nyfiken på att optimera din hälsa, prestation och ditt fokus.

Vad är hälsa för er?
Hälsa är det viktigaste vi har och vi försöker ta så väl hand om oss själva som vi bara kan. Vi ser hälsa ur ett helhetsperspektiv och är noga med att lyssna in både kropp och själ och se till att fylla på med sådant som stärker oss och hjälper oss att må bra. Hälsa är ingenting statiskt… vi ser det som att vi är på en “hälsoresa” där vi hela tiden lär oss mer om oss själva och utforskar vad som bidrar till att vi mår bra respektive mindre bra. Vi lär oss nya saker hela tiden! Inte minst med tanke på alla fantastiska inspirationskällor vi träffar i Hälsosnack-intervjuerna.

Om man bara ska göra en sak för sin hälsa, vad ska man göra då?
Haha! Den kluriga frågan. 😉
Stanna upp och lyssna på vad din kropp eller själ försöker säga dig. Symtom är till exempel din kropps sätt att kommunicera med dig att något behöver ändras.

Ha en fin dag bästa du! Puss & kärlek Maya


Hi my amazing beauty!
This post is sooo long and about two Swedish women who have a podcast. So there is unfortunately nothing you would understand.
Se you here tomorrow or you can read thru all my other inspiring posts. Have an amazing day! Kisses Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *