Varför äter jag glutenfritt!

Halloj finaste du! Jag äter ju på ett visst sätt & det finns faktiskt en anledning till det. Tänkte att jag skulle berätta i detta inlägg varför jag just äter glutenfrit kost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det har inget med någon trend att göra utan allt började för många år sedan då jag i samband med min krasch & depression upptäckte att jag faktiskt har problem med mina tarmar. En av anledningar till mina magproblem från första början, började pga att jag åt väldigt mycket antibiotika på väldigt kort tid. I korta drag så slår antibiotika ut alla bakterier i tarmen & tillför man då inte goda bakterier i samband med en antibiotika kur så är risken att man förstör sin flora. Det var precis det jag gjorde. Åt nämligen antibiotika 6 ggr på 6 månader, då jag bl.a hade urinvägsinfektion som aldrig gick över. Vet att detta är väldigt vanligt hos tjejer. På det var jag en partypingla som drack mycket champagne, åt p-piller & hade ett stressigt arbete, så mina hormoner var inte i balans. Mitt liv fick sig en vändning och jag kraschade. Det var vändningen på mitt liv & mitt riktiga intresse i mig själv och läkning av min hälsa/tarm.

Som de flesta gör när det får problem med hälsan så började även jag med att gå till doktorn & be om olika undersökningar, men inget visade på att jag hade problem. Jag gjorde gastroskopi & koloskopi, vilket är slang med kamera ner i halsen & ner i tarmen samt slang i ändan upp i tarmen. Allt såg fint ut enlig läkarna & inget behövdes utredas. Jag tror jag besökte 6 olika läkare med samma diagnos. Allt är fint! Jag visste ju att allt inte var fint så jag började experimentera själv genom uteslutningsmetoden. Jag säger inte att detta fungerar för alla, då man behöver vara extremt lyhörd på sin kropp när man håller på men för mig fungerade det utmärkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du kan ju förstå eftersom jag idag äter gluten & mjölkfritt att genom uteslutningenmetoden kom jag fram till att min kropp mår mycket bättre utan gluten & jag känner att mina tarmar börjar sakta men säkert att läka igen. Jag är inte allergisk mot varke gluten eller mjölk, men jag känner att jag mår så mycket bättre utan det genom att min mage inte är irriterad & uppblåst som den blir så fort jag äter gluten eller mjölkprodukter. Sedan hänger en irriterad tarm oftast ihop med känslor, som inte är bearbetade. Oidentifierade känslor visar sig alltid fysikt på kroppen & ofta hänger det ihop med tarmen. Så det är en del av problemet tillsammans med förstörd tarmflora av antibiotika, p-piller, stress & för mycket gluten. Var snäll mot din tarm när du äter olika saker för allt har en påverkan på din tarmhälsa.

gluten innehåller ett ämne som heter gliadin, som öppnar upp tarmslemhinnan & gör tarmen mera gensläpplig. Har man då en känsligtarm redan innan kan gluten påverkar tarmen negativt, då den påverkar tarluddet & det i sin tur gör så att kroppen inte kan tillgodogöra sig näring på rätt sätt.

Sedan jag lagt av med gluten känner jag mig piggare & har mera energi. Kärlek Maya


 

Hi lovely! Wow this post is sooo long so please use the google translate. Kisses Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *