Krydda hälsan med dessa kryddor

Jag fullkomligt älskar kryddor, färska som torkade. Vissa kryddor finns alltid i mitt skafferi och jag använder dem till olika ändamål, som tex för att förbättra hälsa, boosta immunförsvaret eller smaksätta all mat som jag lagar.

gurkmeja juice
Gurkmeja, som ni ser ovan, även kallad det gula guldet är en krydda som jag alltid har hemma och som jag tycker alla borde ha hemma. Jag brukar ta en gurkmeja shot varje dag för att boosta mitt immunförsvar och sätta igång mitt system. Gurkmeja har många hälsoeffekter och några av dem kan du läsa här nedan.

Fakta om Gurkmeja:
 Gurkmeja (Curcuma longa) är en ingefäraväxt som härstammar från asien, den har traditionellt använts som läkemedel på grund av sitt höga innehåll av curcumin. Curcumin är kraftigt antiinflammatoriskt, dvs det minskar inflammationer i kroppen och får på så sätt mängder av åkommor och sjukdomar att lindras eller kanske till och med att försvinna.
Framför allt används gurkmeja av idrottare för att minska inflammation i leder och muskler, ett bra alternativ utan biverkningar.
Gurkmeja sägs även motverkar parasiter och bakterier, förbättrar läkningsförmågan på sår, neutraliserar sk fria radikaler som skadar celler och vävnader, stärker hjärta och kärl (förtunnar blod och sänker kolesterol) och sägs strypa proteintillförseln på cancertumörer.
Läs mera här om flera fantastiska kryddor jag använder ofta. Kärlek Maya


Spice up your life with these spices. Check out my blog post here about different spices/herbs I use to boost my health.
Lots of love Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *