Tre naturliga solskydd som du bör ha med dig till stranden!

Solen har kikat fram emellanåt och inte lite när den väl visat sig. Det har varit som mest 28 grader i Sthlm och solen har varit mycket het. Som vanligt är det viktigt att smörja in sig och sola i lagom dos.

Dock skulle jag ALDIG rekommendera “vanligt konventionellt” solkydd, då det kan innehålla en del cancerogen- och hormonstörande ämnen. Naturliga solskydd är det som gäller!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Istället har jag dessa tre alternativen som jag använder när jag vill skydda mig mot solen och återfukta mig – Maria Åkerberg Protecting lotion outdoor, Protecting oil outdoor och en kokosolja. Ja, kokosolja fungerar faktiskt till en viss grad som solkydd, men då ska man såklart inte ligga och pressa en hel dag på stranden.

Jag har själv testat alla dessa tre produkter under några timmars solande och alla fungerar utmärkt på mig. Det bästa är att jag vet att de inte skadar min hälsa så jag kan smörja på med gott samvete. Produkterna går att använda överallt på kroppen och sitter till och med kvar efter att jag badat. Dessa tre accessoarer kommer finnas med mig i strandväskan med mina nya glasögon och hörlurar.

Sola lagom och lugnt! Kramar Maya


The sun has showed up occasionally and when its out its quite hot. It has been at the most 28 degrees in Stockholm and the sun har been very warm. As usual, it is important to put on sunsceen and sunbathe with moderation. However, I would never recommend “usual conventional” sunscreen, since it can contain some cancerogen- and endocrine disruptors. Natural sunscreen is what you should use!!

Instead, I have these three options that I use when I want to protect myself from the sun – Protecting Lotion outdoor, outdoor Protecting oil and coconut oil. Yes, coconut oil actually works as a sunscreen to a certain degree, but then you should not lie in the sun a full day. 

I have personally tested all three products during some hours of sunbathing and all of them works great for me. The best part is that I know it will not harm my health so I can put it on with good conscience. The products can be used anywhere on the body and they are even waterproof to some degree. These three accessories will be with me in my beach bag with my new glasses and headphones. 

Enjoy the sun! Lots of Love Maya

Follow:
We are in this together so please share:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *