Konsten att lyssna på sin kropp!

Visst är vår kropp fantastisk, som hela tiden jobbar stenhårt för att vi inte ska förorenas, skadas eller bli sjuka. Kroppen ger hela tiden ut signaler på olika sätt när den själv inte kan motverka skadan för att varna oss människor när det är “system overload” och dags för oss att ryka in.
Dock upplever jag av egna erfarenheter att vi människor inte är speciellt duktiga på att tyda dessa signaler och sämre blir vi när vi hela tiden blir matade med “quick fixes” i form av medicin och andra temporära lösningar. Jag tror på att vi kan lösa många sjukdomsproblem själva, som uppstår långt innan det är försent. Vi behöver bara bli mera medvetna!

Efter allt jag har varit med om de senaste åren med att gå in i väggen och mammas dödsfall samt magproblem har jag varit tvungen att stanna upp och känna in samt känna efter i kroppen. Frågor som hur mår min kropp idag, vad orkar jag göra och vad kan jag göra för att jag ska må bra igen har varit återkommande dagligen just för att jag ska kunna bli hel igen. Jag har lärt mig att inte ignorera kroppen och allt den säger till mig. Får jag signaler som avviker från mitt vanliga jag som tex utslag, uppblåst mage, huvudvärk eller känner jag mig ovanligt trött stannar jag upp och känner efter vad det kan vara.
Jag tror på att kroppen är utrustade att kunna fungerar felfritt och vara fri från olika åkommor. Alla tillstånd som inte är medfödda och har uppkommit på livets väg är kroppen sätt att säga att nu befinner du dig i någon form av obalans. Då är det dags att ändra på något för att få kroppen på banan igen!
Jag har dock uppmärksammat att det inte alltid är så att signalerna i kroppen behöver göra ont eller vara smärtsamma, utan det kan ibland vara små saker som knappt känns.

pablo (9)

Här har du några av mina tips för att motverka obalanser i kroppen. 

– Drick mycket vatten under hela dagen och gärna rent levande vatten utan bubblor. Investera i en vattenrenare, där du kan vara trygg i att du dricker det bästa antioxidant vatten med högt pH värde. Kom ihåg att det är skillnad på vatten och vatten!

– Återhämta dig ordentligt och sov de timmar du behöver. Jag sover oftast mellan 22-06 för att det fungerar bäst för mig, men allt är individuellt.

– Lyssna på kroppen och vad den än säger till dig. Får du helt plötsligt tex utslag, huvudvärk eller ont och upplever saker som är avvikande från när du mår bra. Stanna då upp och fundera över om du behandlar dig själv och din kropp rätt.

– Motionera lite varje dag och det kan vara allt från yoga, promenader, cykla, springa, gymma.

– Meditera dagligen och låt dig själv att bara vara en stund utan “måsten”. Meditation är väldigt effektiv i att återställa obalanser i kroppen.

– Jobba med affirmationer, tacksamhet och dagdrömma. Jag älskar att dag drömma och skapa mål samt ha saker jag strävar efter att uppnå. Dessa verktyg får mig att må bra och jag blir gladare samt mera motiverad.

– Gör bara det som du mår bra utav. Jag umgås bara med de jag vill, gör bara det jag vill varje dag och jobbar med det jag vill. Att bara följa mitt hjärta och min väg är otroligt befriande.

– Lyssna på din magkänsla. Du har en intention inom dig som är där för att vägleda dig. Känns något fel, vad det än är så är det antagligen fel. Fast blanda inte ihop rädslor, med magkänslan. Rädslor skulle jag säga är bra att trotsa.

– Undvik vete, mjölkprodukter och raffinerat socker. Jag skulle säga att man bör ha en balans i allt man gör och det gäller även mat. Ät en god macka ibland, men låt det inte tillhöra majoriteten av din kost.

Ät och drick mera grönt. Grönt hjälper till att göra kroppen mera basisk och då håller du dig friskare.

– Stressa inte för det påverkar kroppen mycket dåligt. Det finns ingenting som är värt att stressa över om det kan göra så att du hamna i obalans och det är precis det stress gör!

– Lägg pengar på dig själv och din hälsa. Många har dessutom brist på livsviktiga ämnen, som fett och magnesium, för att de just har gått med inflammationer en längre tid och det leder till obalans och sjukdom. Lägg pengarna på hälsan och ta reda på om du behöver stötta kroppen med extra mineraler & vitaminer.
Jag själv besöker min kinesolog när jag känner att det är något som inte stämmer. Hon brukar pricka rätt varje gång när jag mår dåligt och kan då ge mig rätt mineraler eller vitaminer för att stärka kroppen.

– Undvik steka eller värma mat för hårt. Jag själv har slängt min mikro och värmer bara mat i ugnen. Annars äter jag oftast raw.

Allt är individuellt och var och en kommer känna kroppens signaler på olika sätt. Lär dig bara att stanna upp en stund varje dag och känn in kroppen. Det viktigaste är att ta hand om sin hälsa!

Kramar Maya


 

I am sorry but this is to much to translate so you will have to use google translate. Hope thats ok. <3
Big hugs Maya

Follow:
We are in this together so please share: