5 fantastiska kryddor för hälsan

5 fantastiska kryddor för hälsan

5 fantastiska kryddor för hälsan. Jag fullkomligt älskar kryddor, färska som torkade. Vissa kryddor finns alltid i mitt skafferi och jag använder dem till olika ändamål, som tex för att förbättra hälsa, boosta immunförsvaret eller smaksätta all mat som jag lagar.

5 fantastiska kryddor för hälsan

Här nedan har jag listat 5 av mina favorit kryddor, som boostar min hälsa:

  • Gurkmeja – den gula underbara kryddan får vara längst upp på min lista för att den är magisk för min hälsa och mitt immunförsvar. Gurkmeja har så många fördelar att egentligen skulle inlägget bara kunna handla om denna krydda. Två bra saker den ger mig är lugn mage och bättre matsmältning. Det sägs att gurkmeja även är bra mot inflammationer,  svamp och bakterier.
  • Saffran – jag älskar saffran då smaken är gudomlig och ger all mat samt bakning en vacker färg. Det sägs att saffran även har cancerogena egenskaper. Jag har alltid ett saffrans paket hemma.
  • Chili – den röda kryddan som ger bra heta till maträtter är även mycket bra för förbränningen. Därtill anses den även vara bakteriedödande, vilket är bra i dessa sjukdomstider.
  • Ingefära – är det livsmedel som per gram innehåller mest antioxidanter. Ingefära är bra mot inflammationer, ledbesvär, magbesvär (minskar även gasbildning), huvudvärk och illamående.​ Jag älskar att blanda in ingefära i mina smoothies.
  • Svartpeppar – Svartpeppar blandar jag ofta tillsammans med chili och gurkmeja, för att det sägs ge bättre upptag i kroppen. Peppar sägs även öka saliv utsöndringen och magsafter så att matsmältningen blir bättre. Den kan även lindra magbesvär och minska gaser. Jag älskar smaken av svartpeppar och krydda gärna mina rätter med vit- eller svartpeppar.

Hi you darling!

I am so so sorry but today you have to use translate because my eyes are falling asleep.
Hope thats ok? 

Kisses Maya

Follow:
We are in this together so please share: