Hur gjorde jag för att börja älska mig själv!

Det här med att tycka om sig själv är inte alltid en helt okomplicerad historia. Att tycka om sig själv är ett inre arbete som ständigt pågår mer eller mindre, även om man vid något tillfälle under livet når en punkt där man inser sitt eget värde & börja älska sig själv. Idag kan jag säga med stolt hållning högt och tydligt att jag älskar mig själv & den jag har blivit, men hur har jag gjort för att börja älska mig själv. Observera långt inlägg….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har jobbat med att tycka om mig själv i snart 10 års tid för mitt självförtroende har inte matchat min självkänsla & jag har haft en obalans i mitt givande & tagande så länge jag kan minnas. Jag är en giver/empat & har givit känslor, omtanke & kärlek i oändliga mängder till andra människor & den egenskapen är jag väldigt stolt över, men den har också gott till överdrift vilket har resulterat i att jag har blivit utnyttjad & trampad på massvis med gånger. Har många gånger gått hem med klumpen i halsen & känt mig ensam samt inte omtyckt. Jag är otroligt tacksam för alla mina erfarenheter, men det tog mig 30 år att förstå att mitt sätt att ge till andra hade med min bristande kärlek för mig själv att göra samt med brist på kärleken när jag växt upp att göra. Någonstans i mitt undermedvetna visste jag om att ger man så får man, vilket gjorde att jag då gav oändligt med kärlek i hopp om att få en gnutta tillbaka, men så var inte fallet. Att ge är otroligt fint, men har du någon gång funderat på varför du ger & innebär ditt givande att du sätter ditt eget värde åt sidan? Har du någon baktanke med att ge & i så fall vilken? Jag hade ju en underliggande baktanke, som jag inte under en lång tid vad medveten om. När jag väl fick insikten om varför jag var som jag var med hjälp av bl.a David Verdesi en guru från Bali fick jag nog en av min största aha upplevelser någonsin. Som att se sig själv i tredje person, det var coolt!  Efter den upplevelsen hände mycket med mig &det var nu dags att börja värdesätta mig själv & den jag är – för jag är bra & förtjänar att bli älskad. Precis som du också gör!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hur gjorde jag då för att börja älska mig själv – Att börja älska sig själv behöver inte vara ett ensamt arbete, utan be om hjälp för att få det rätta verktygen för dig. Då jag inte riktigt visste hur jag skulle börja, utan kände mig mest nedbryten & ensam. Provade jag att gå hos en KBT terapeut. Jag gick 20 sessioner, men kände redan efter 10 att det inte var min väg att gå. Då funderade jag om & boka istället en tid hos en andlig vägledare (medium) för att få en liten strimma hopp om framtiden & mitt liv. Det var starten på mitt arbete till att börja älska mig själv. Då jag ganska snabbt kände att den spirituella & andliga vägen var min väg att gå fortsatte jag ivrigt & följde min intuition hela tiden om vem jag skulle träffa & var jag skulle göra (Följa sin intention innebär att du behöver känna av vad som är bäst för dig & ta action). Som jag har skrivit i tidigare inlägg träffade jag healers, gurus & andra människor med speciella gåvor för att de kunde ge mig verktyg som gjorde det möjligt för mig att skala av ett lager av mig själv i taget. När man jobbar med sig själv för att uppnå själv kärlek tror jag det handlar om att ta bort allt man byggt upp som man tror är en själv för att sedan börja bygga upp nya mönster & uppfattning om vem man är. Man behöver liksom kliva åt sidan för att se sig själv utifrån tredje person & bli medveten om svagheter & styrkor.
Det har gjort ont & jag har gråtit en hel del, men herre gud vad underbart det är nu. När jag inte gick till healers, kinesologer eller medial människor jobbade jag dagligen med tacksamhet, affirmationer & drömmar. Satte mig själv i fokus en stund varje dag för att känna vad vill jag, hur mår jag & vad önskar jag mig. Dessa små övningar gav mig en strimma hopp & glädje. Övningarna fick mig att inse att jag är min egen guru & att jag skapar min egen nutid & framtid. Lätta övningar, men starka sådana för utveckling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att börja arbete med sig själv för att komma närmare sig själv & uppnå en bättre självkärlek är inte något som går på 3 dagar av retreat utan ett arbete som behöver upprätthållas varje dag med småsteg. Jag skalade av ett lager i taget för att inte kollapsa helt & grät en skvätt i taget. För att summera mina steg så såg jag till att träffa människor med verktyg som kunde hjälpa mig (healers, medium etc) , jobbade hemma med affiramtioner, meditation, tacksamhet etc & när jag mådde dåligt mellan mina möten med healers lätt jag det vara så & accepterade att det var ok att må dåligt. Att träffa människor som tex healers rör ju till något i vårt inre, vilket resulterar i att man kan känna sig trött, svag, snurrig & känslomässigt instabil för att det under ytan i vårt inre pågår en förändring & läkning. Ett steg närmare sig själv & självkärlek. Ut med det gamla & in med det nya. En bättre versionen av en själv till slut. Min väg till självkärlek handlade om att reflektera över alla erfarenheter i livet som gjort att jag lärt mig saker om mig själv, ta emot verktyg från människor och bearbeta dem i ensamhet genom att stanna upp & vara med mig själv. Allt detta har givit mig insikter, mera medvetenhet & en styrka samt självkärlek som är långt större ön vad jag någonsin kunnat tro. Tveka inte att be om hjälp & börja ta ett steg i taget idag till den bästa versionen av dig själv. Kärlek Maya


Hi you!
This post i sooo long so please use the google translation tool further down on this page. 
Sorry & hope thats ok. Lot of love Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *