Varför ska du göra en dreamboard och hur gör du den?

Varför ska du göra en dreamboard och hur gör du den?

Vaför ska du göra en dreamboard/visionboard och hur gör du den – det ska jag hjälpa dig med här. Jag har ända sedan jag förstod att vi kan leka med vår energi och önskas oss vad vill, drömt, visualiserat och aktivt arbetat med att manifestera mitt dröm liv. Det är super enkelt, roligt och väldigt kreativt.

dreamboard
dreamboard
dreamboard

Just nu drömmer jag extra mycket om att ha en lägenhet på en solig plats utomlands och varför inte i Marbella och någon av lägenheterna som du ser ovan. När jag var i Marbella tog jag denna bilden för att just sätta upp den på min dreamboard och nu sitter den där. För desto tydligare jag ser mina drömma/mål ju snabbare kommer jag att kunna uppnå dem.

Varför ska du göra en dreamboard: Att göra en dreamboard är roligt, kreativt och peppande. Det är ett fantastiskt verktyg för att komma på vad det är man drömmer om och motivera sig själv till att sträva framåt. Jag jobbar med dreamboards av just dessa anledningar och för att det fyller mig med glädje och pepp inför framtiden varje morgon jag går upp och ser mina drömmar framför mig.

Hur gör du en dreamboard: Köp två canvas tavlor, häftstift och en billig skrivare om du inte redan har en. Sedan satte jag mig framför min dator och började surfa, bläddra bland mina egna bilder samt klippa i tidningar och pintrest så klart. Alla mina urklipp & utskrifter av bilder från datorn samlade jag sedan i en hög och började därefter sätta upp den på mina canvas tavlor. Placera sedan dina tavlor någonstans där du vet att du kommer se dem varje dag och bli påmind om dina mål samt drömmar.
Jag lägger ner ungefär 1 timme varannan vecka på att “leka” med min dream board & uppdatera den för saker förändras hela tiden och det är ok att ändra sig samt ta ner bilder som du inte längre vill ha kvar. Vill du inte klippa och klistra kan du använda dig av enbart pintrest och låta kreativiteten flöda. Lycka till!


You may have read my previous post about dream boards or vision boards here on the blog or maybe heard me mention it on my youtube channel. Anyhow, I thought it was time to mention the dream board again, as I work with them frequently.
A dream board basically is (before I below go deeper into the subject), a board full of pictures, texts, and other things that your heart desires.

Right now I am longing for an apartment in a sunny place abroad and why not in Marbella and one of the apartments that you see above. When I was in Marbella, I took this picture just so I could put it up on my dream board, and now its up there. Because the clearer I see my dreams/goals the faster I will be able to achieve them.

Why should you make a dream board: Making a dream board is fun, creative, and motivational at the same time. It is a great tool for finding out what it is you dream about and motivate yourself to strive forward. I work with my dream boards for these reasons and because they also fill me with joy and motivation for the future every morning I get up and se my them in front of me.

How do you do a dream board: Buy two canvas boards, pins and a cheap printer (mine costed 700 SEK in media mark) if you do not already have one. Then I sitt down in front of my computer and start surfing, browsing thru my own photos and cutting in magazines. All my clippings and printouts of my computer images I collected in a nice pile and then started to put them onto my canvas boards. The reason I bought two boards was because I knew that one wouldn´t be enough. I have so many dreams. heheh!
Then place your boards somewhere where you know you will see them every day and be reminded of your goals and dreams.
I spend about 1 hour every two weeks on “playing” with my dream board & updating them. Things change all the time and it is ok to change your mind and take down pictures that you no longer want.

Let your creativity flow & build your own dreams. Love Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *