Så här blev jag av med min mjäll

Så länge jag kan minnas har jag lidit av en mildare form av mjäll eller torr hårbotten. Jag har aldrig lyckats få bukt på det eller det kanske beror på att jag inte riktigt vet hur jag ska göra. Nu har jag i alla fall hittat svar på hur man ska göra och det fungerar på samma sätt som när man smörjer in ansiktet varje dag.

yarok-3yarok-2

Egentligen är det ju inte så konstigt att så många lider av mjäll för det är ju en slags obalans i huden. Jag läste för ett tag sedan en artikel (kan inte minnas var) och rubriken löd. Smörjer du in hårbotten varej dag? Jag blev genast intresserad och klickade min in. I artikeln stod det att hårbotten är ju också hud och behöver fukt utöver bara schamponering och balsam, vilket egentligen är logiskt om man tänker efter. För att lösa mina mjäll problem behövde jag alltså smörja in min hårbotten med något som tillförde hårbotten med fukt alternativ kapslar in fukt.
Okej men vad ska jag använda jag kan ju inte ta min ansiktskräm och smeta i hårbotten… då hittade jag denna fantastiska hårbotten olja från mitt favorit märke Yarok. Så klart att svaret var framför näsan på mig, hehe!

Feed your sunshine serum är ett serum som faktiskt skyddar håret och hårbotten från sol & kemikalier samtidigt som den återfuktar. Några ingredienser som är i är bl.a alovera, jojoba och tea tree. Dessa ingredienser har alla egenskaper som anitbakteria, återfuktande och skyddande/läkande.

Efter att jag två gånger smörjt in hårbotten innan tvätt har det resulterat i att min mjäll nu är borta. Jag är så glad och förvånad över att det var så lite som krävdes. Trodde helt klart att det skulle ta längre tid och vara mera avanserat, men nu är jag fri. Denna olja får betyg 5/5.


As long as I can remember, I have suffered from a milder form of dandruff or dry scalp. I’ve never managed to get rid of it or maybe it’s because I do not really know how to do it. Now, at last, I’ve found answers how to do it, and it works the same way as nourishing your face every day.

Actually, it is not so strange that so many suffer from dandruff because it is a kind of imbalance in the skin. I recently read an article (cannot remember where) and the title said. Do you nourish your scalp every day? I immediately became interested and started to read the article. The article said that the scalp is also skin and it also needs moisture besides just shampoo and conditioner, which is really logical if you think about it. In order to solve my dandruff problems, I, therefore, had to nourish my scalp with something that would add moisture the scalp.
Okay, but what should I use, I can not use my face cream and rub my scalp… then I found this amazing scalp oil from my favorite brand Yarok. Obviously, the answer was in front of me, hehe!

Feed your sunshine serum is a serum that effectively protects your hair and scalp from sun & chemicals and at the same time it moisturizes. Some of the ingredients that are included are aloe vera, jojoba and tea tree. These ingredients have all properties like antibacterial, moisturizing and protective/healing for the scalp and hair.

After only using this product twice on my scalp before washing, my dandruff was gone. I’m so happy and surprised that I needed as little as I did. I thought it would take longer than it would take and be more advanced, but now I’m free. I give this oil  5/5. 

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *