Antibiotika och alkohol förstörde min tarmflora!

Godmorgon denna måndag var du än befinner dig och när du än läser detta. Obs detta blev visst ett långt inlägg…. för idag känner jag nämligen för att dela en liten story time, då jag faktiskt tog bort min story time på youtube för att jag inte tyckte att jag berättat min historia på rätt sätt. Jag kommer prata om just den resan en annan gång och antagligen även då på youtube, men de blir längre fram. För dig som inte såg min video så handlade historien om hur jag blev en hälsoinfluenser.
Idag vill jag dela med mig av en annan histora som handlar om hur jag faktiskt förstörde min tarm flora för många år sedan. Så luta dig tillbaka och läs. Kanske kommer du känna igen dig och kan dela dina upplevelser under inlägget. Nu kör vi ialla fall.

fullsizeoutput_2ce8
För många år sedan närmare bestämt när jag var ca 23 år levde jag ihop med en kille i ungefär 3 års tid. Vi hade en bra relation på alla plan förtum att vårt sexliv inte fungerade. Hehe, du kan vara lugn jag ska inte gå in i snuskiga detaljer nu, utan det jag syftar på är att hans bakterier ställde alltid till med problem i min fiffi. Varje gång vi hade sex, vilket vi hade ofta fick jag nästa alltid besvär med antigen svamp eller i värsta fall urinvägsinfektion. I samma veva under vår tid ihop började jag äta p-piller för första gången i mitt liv. Det var mycket som händer i den nedre regionen hos mig och mina besvär blev bara värre och värre. Svampen frodades och jag började äta receptfri medicin från apoteket samt byte p-piller väldigt ofta för min kropp ville inte acceptera några piller. Allt detta “fuckade” upp min flora i både tarm och hos fiffi. Inget jag förstod då, men har förstått nu.
Besvären blev lindrigt bättre av apotekets medicin, men det gick inte riktigt över. Det var då jag började utveckla kraftig urinvägsinfetkion och fick nog för mitt sexliv blev ju lidande till slut.
Jag har aldrig gillat att äta läkemedel, men såg ingen utväg ut och gick till vårdcentralen. Min läkare skrev illa kvickt ut antibiotika och jag traskade ut från besöket ovetandes om vad antibiotika egentligen gör med vår kropp.

Så här beskriver Vårdguiden vad antibiotika är och vad detta läkemedel gör.

Det finns många olika typer av bakterier. De flesta antibiotika påverkar bara en del av dessa bakterier, medan andra påverkar många. Antibiotika som påverkar många olika bakterier har ett brett spektrum, medan antibiotika som endast påverkar ett fåtal bakterier har ett smalt spektrum.

Antibiotika med brett spektrum påverkar även de nyttiga bakterier som du normalt har i kroppen, till exempel i tarmen. Det är därför bättre att så ofta som möjligt använda antibiotika med smalt spektrum som enbart dödar de bakterier som orsakar sjukdomen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min egna probiotika yoghurt recept hittar du här klick! (det är alltså inte Abbot kinneys) 

Jag fick den typen av antibiotika som påverkar det “breda” spektrumet av bakterier, vilket resulterade i att både mina goda och inte goda bakterier blev påverkade. Visst min urinvägsinfetkione gick över, men min tarmflora var ur balans. Jag tänkte inte på detta alls då så mitt liv fortsatte som vanligt och jag forsatta att ha sex med min kille. Efter några veckor fick jag urinvägsinfektion igen och gick till läkaren igen. Jag åt antiobiotika en gång i månaden i sex månader pga konstant urinvägsinfektion. Samtidigt var jag ute väldigt mycket under den tiden så alkoholen gjorde ju sitt på min bakterie urmärglade tarm.
Idag förstår jag att om jag någonsin är tvungen att äta antibiotika behöver jag även tillföra goda bakterier för att återskapa en bra tarmflora eller åtminståne äta kost, som tillföra bra bakterier. Det säger ju sig själv att det är viktigt, men det jag undrar över varför i hela friden ingen läkare berättade detta för mig?? Än idag håller jag på att läka min tarm dels pga av antibiotikan, men även av andra känslomässiga själ. Tänk hur mycket smärta jag hade besparat min kropp om min läkaren hade sagt till mig att köp probiotika för det kommer du behöva efter en kur av antibiotika. Bara orden säger ju sig själv (pro och anti), men hur skulle jag veta det då. Jag vill dela min historia för att jag vet att jag långt ifrån är ensam med sådana problem och kanske genom att äta probitoka och fibrer kan du nu återställa balansen i din tarm. För mig har det hjälpt jätte mycket. Jag är inte helt läkt, men jag är på god väg. Så nu var min historia slut efter en lååång text. Tack för läsningen puss och kärlek Maya


Hi you! Omg I am so sorry but this post is way to long so please use the translation tool further down on the site. Have a great day and se you tomorrow kisses Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *