Allt du äter spelar roll!

Vi är vad vi äter har man hört många gånger, men då tänker kanske vissa av er är det verkligen så? Jag skulle påstå att det VERKLIGEN är så!  Allt vi stoppar i oss spelar roll och påverkar kroppen direkt.
Har vi däremot en stark hälsosam kropp full av energi, som vi tar hand om på rätt sätt, är en “dålig matbit” något som kroppen kan återhämta sig från ganska fort. Skulle vi däremot vara i “dåligt skick” hälsomässigt, tex alltid ha låg energi, utslag och eksem, dålig matsmältning, sova dåligt etc, är mat som stör vår kropp inte alls bra och kroppen klarar inte att återhämtar sig inte lika fort samt i vissa fall inte alls och vi blir istället mera sjuka (inflammatoriskt tillstånd).

Att tänka på allt man äter och stoppar i sig utifrån ett hälsoperspektiv där man vill stärka och läka kroppen är enligt mig sund och smart. I dagen samhälle pratas det mycket om hälsohets, men för mig är det lika viktigt att ta hand om kroppen som vi tar hand om bilen. Jag är extremt noga med vad jag äter och vill bara “tanka” min kropp med stärkande föda och “bensin” som gör att jag går långt och håller i många år framöver.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här är mat jag undviker, är sparsam med, respektive väjer att äta:

Jag undviker följande föda: Vete, råg, mjölkprodukter och raffinerat socker har alla samma påverkan på min kropp. De sänker mitt pH-värde och min tarm sväller upp samt blir irriterad. det i sin tur påverka min matsmältning. Rött kött, då det är svårt smällt för mig och försurande för kroppen.

Jag är sparsam med följande föda: Frukt då det innehåller mycket fruktsocker och irriterar min tarm samt påverkar mitt blodsocker och triggar mitt sockersug. Tomat, paprika och andra stenfrukter, då det irriterar mitt tandkött och min tarm. Potatis, spannmålsprodukter linser och bönor, då det irriterar min tarm och påverkar min matsmältning samt syra-bas-balans i magen. kyckling, då det tar mera energi att bryta ner samt innehåller mycket hormoner och andra kemiska ämnen som kycklingen får i sig.

Jag väljer att äta: Grönsaker som tex gurka, sallad, färska örter, avokado, alfalfagroddar, zucchini, purjulök, lök, spenat, broccoli. Gröna grönsaker innehåller mycket klorofyll och mängder med vitaminer och mineraler som är viktiga för våra celler och vårt blod. Rotfrukter, som morötter, betor, sötpotatis då det innehåller fibrer. Bär, då det innehåller mycket c-vitamin och jag får sötman jag vill åt utan att äta massor av socker. Ärtor, bovete, guinoa och råris innehåller kolhydrater, protein och fibrer. Frön, som pumpa kärnor och solrosfrön då det innehåller mycket proteiner och bra fetter. Fisk, då det är lätt smällt för magen och innehåller bra fetter samt protein. Alkaliskt vatten genom min pH9 shaker och chanson vattenrenare/ph reglerare, då rent och friskt vatten är essentiellt för vår kropp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Har ni någon gång funderat över hur maten ni äter får er att må samt känna efter varje måltid? Om inte så gör det under en dags tid och se om ni får energi eller blir trötta av det ni äter.

Ha en fin start till er vecka och ät sådant som ger er energi!
Kramar Maya


 

Hello my friends!

Sorry but today you will have to use google translate.
Hope thats ok.
Lots of love 

Follow:
We are in this together so please share: