Dricker saffranslatte för att höja humöret!

Dricker saffranslatte för att höja humöret!

Jag vill prata om min goda saffranslatte, som jag gjorde innan idag. Visste du att Saffran har positiv verkan på humören och vårt serotonin. När jag fick redo på detta så kom jag på ännu en briljant ide att man kan göra “guldmjölk” fast med saffran som huvudingrediens och någonstans använda den som “humörhöjare” i mörka tider. Bra va!?

saffranslatte
Saffranslatte

Receptet på denna saffranslatte är super enkel och inte alls olik en vanlig gurkmejalatte eller guldmjölk som det kallas.

Mayas saffranslatte
Ingredienser

  • 1 glas mandelmjölk
  • 1 tsk, riktigt saffran från Afghanistan (Saffran & Co)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm cyennepeppar
  • 1 krm kardemumma
  • 0,5 tsk honung, valfritt

Gör så här: Heta upp mjölken tills den blir ljummen. Blanda i alla kryddor och smaka av med honungen. Njut!

Min slank ner i ett nafs och den satte verkligen fart på både humöret och magen. Observera att gurkmeja kan sätta fart på din “system”, vilket i min värld är bra då jag har haft svårt med en tröga mage. Jag älskar gurkmeja. Otroligt läkande och positivt för mina tarmar. Nä ännu ska jag sova. God natt fina du. Puss Maya


The recipe for my saffron milk is super simple and not so unlike a regular turmeric or golden milk as it is called.

Mayan saffranslatte
Ingredients

1 glass of almond milk
1 teaspoon, real saffron from Afghanistan (Saffron & Co)
1 teaspoon turmeric
1 pinch black pepper
1 pinch ginger
1 pinch of cyan peppers
1 pinch of cardamom
0.5 teaspoon honey, optional

Proceed as followed: Heat up the milk until it gets lukewarm. Mix in all the spices and taste/ season with the honey. Enjoy!

Note that turmeric can speed up your “system”, which in my world is good since my stomach is not always functioning properly. I love turmeric. Incredibly healing and positive for my intestines. Enjoy! Kiss Kiss Maya

Follow:
We are in this together so please share:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *