Jag dricker saffranslatte för att höja humöret!

Imorse intervjuade jag och Ivan hälsocoacherna Lotta & Victoria som också har Podden Hälsosnack. En mycket bra podd och ett vi gjorde ett superavsnitt till Oredigerad idag. Dem två är ju anledningen till att jag startade min podd från första början. Jag blev intervjuad av dem och sedan fick jag själv den brilliant iden att starta en podd. Där föddes Oredigerad, som för övrigt inte kommer ut imorgon utan på söndag istället.

Det var ju inte podden jag egentligen vill skriva om i detta inlägg utan nämna min goda saffranslatte, som jag gjorde innan idag. Förvisso kom den på tal efter vår inspelning, då Lotta berättade att Saffran har positiv verkan på humören och vårt serotonin. Då kom jag på ännu en briljant ide att man kan göra “guldmjölk” fast med saffran som huvudingrediens och någonstans använda den som “humörhöjare” i mörka tider. Bra va!?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Receptet på denna saffranslatte är super enkel och inte alls olik en vanlig gurkmejalatte eller guldmjölk som det kallas.

Mayas saffranslatte
Ingredienser

  • 1 glas mandelmjölk
  • 1 tsk, riktigt saffran från Afghanistan (Saffran & Co)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm cyennepeppar
  • 1 krm kardemumma
  • 0,5 tsk honung, valfritt

Gör så här: Heta upp mjölken tills den blir ljummen. Blanda i alla kryddor och smaka av med honungen. Njut!

Min slank ner i ett nafs och den satte verkligen fart på både humöret och magen. Observera att gurkmeja kan sätta fart på din “system”, vilket i min värld är bra då jag har haft svårt med en tröga mage. Jag älskar gurkmeja. Otroligt läkande och positivt för mina tarmar. Nä ännu ska jag sova. God natt fina du. Puss Maya


The recipe for my saffron milk is super simple and not so unlike a regular turmeric or golden milk as it is called.

Mayan saffranslatte
Ingredients

1 glass of almond milk
1 teaspoon, real saffron from Afghanistan (Saffron & Co)
1 teaspoon turmeric
1 pinch black pepper
1 pinch ginger
1 pinch of cyan peppers
1 pinch of cardamom
0.5 teaspoon honey, optional

Proceed as followed: Heat up the milk until it gets lukewarm. Mix in all the spices and taste/ season with the honey. Enjoy!

Note that turmeric can speed up your “system”, which in my world is good since my stomach is not always functioning properly. I love turmeric. Incredibly healing and positive for my intestines. Enjoy! Kiss Kiss Maya

Följ:
Sharing is caring:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *