Jag är tillbaka + Ny fantastisk Raw och vegansk restaurang i Malmö!

Heeeej! Nu är jag tillbaka. Det är sant jag är äntligen tillbaka efter en låååång paus från allt. Jag kommer berätta närmare i ett annat inlägg varför jag bara släppte allt och slutade blogga tvärt. Hur som så har det varit mycket skönt och välbehövligt att bara inte göra någonting eller jo, jag har ju varit en sväng till skåne, men annars har jag i princip mediterat, ätit, tränat och sovit. Du kan ju förstå att jag är ganska taggad på att sätta i gång och jobba nu samt fortsätta sprida min hälsoresa.

Mitt första stopp i Skåne var på en ny restaurang som heter Rawtastic. En raw & vegansk restaurang som har all den mat och dessterter jag älskar. Glutenfritt, raffinerat sockerfitt och så klart mejerifritt.
Rawtastic vill profilera sig som en restaurang och inte som ett café, där bl.a. bordsbokning erbjuds och ett större utbud av viner finns att beställa. Min första känsla av Rawtastic kan nu läsa om längre ner…

rawtastic-5
rawtastic-2
rawtastic-3
rawtastic-6
rawtastic-8

Eller hur såg maten gudomlig ut på bilderna? Det var den kan jag säga. Jag åt kelp och zucchini pasta, i cashew & pepparsås,  Rawmesan med blandad sallad. Denna rätt var otroligt god och smakrik.
De har en en massa intressanta och smarriga rätter på meny inkl flera raw pizzor, som jag inte tror någon annan raw restaurang i hela Sverige erbjuder. Allt var väldigt fint upplagt och känslan vid servering stimulerade alla sinnen. Alla rätter ligger på humana priser runt 150.- så man blir inte ruinerad av att äta där.
När man besöker en ny rawfood restaurang måste man även så klart prova deras rawdessert meny. Jag och min vän Johanne beställde varsin godbit. Jag valde en raw tiramisu, som är min favorit dessert och hon valde en raw choklad cheesecake. Ett en perfekt kombo att dela på. Båda desserterna var mitt i prick och precis så krämiga som jag tycker dsserter ska vara.

Min känsla och upplevelse av Rawtastic är positiv, där maten innehöll mycket fantastiska smaker, härliga texturer och sköhet för ögat. Personalen och ägaren var super trevlig samt stället mysigt. Deras tänk att profilera sig som restaurang är god, men enligt mig inte riktigt där till 100%. Min första känsla av Rawtastic var cafe pga av inredningen och utseendet när man kom in, men alla börjar ju någonstans. Är du nyfiken på Rawtastic så har de både instagram, facebook och hemsida.

Rawtastic får 4/5 i betyg. Jag kommer definitivt äta där igen nästa gång jag är i skåne.
Ha en fin tisdag så ses vi snart igen. Puss Love


Heej! I am back. It’s true I’m finally back after a long break from everything. I will tell you more about why I just let go of everything and stopped blogging all of a sudden. It has been very nice and so needed for me to just do nothing and basically meditate, eat, exercised and sleep. Besides that, I have been on a short trip to my hometown. You can understand that I’m quite keen on getting started with work now and continue spreading my health journey.

My first stop in my hometown was at a new restaurant called Rawtastic. A raw & vegan restaurant that has all the food and desserts I love. Gluten-free, refined sugarfree and clearly dairy-free.

Rawtastic wants to profile itself as a restaurant and not as a cafe, that includes table reservation to eat there and a larger selection of wines is also available for order. 

Did the food look divine in the pictures? The food was great. I ate kelp and zucchini pasta, in cashew & pepper sauce, Rawmesan with mixed salad. This dish was incredibly tasty.

When you visit a new raw food restaurant, you must also try their raw dessert menu. I and my friend Johanne who I was with each ordered a treat. I chose a raw tiramisu, which is my favorite dessert and she chose a raw chocolate cheesecake. A perfect combo to share. Both desserts were spot on and just as creamy as I think deserter should be.

My feeling and experience of Rawtastic are positive, where the food contained amazing flavors, beautiful textures, and a lot of eye candy. The staff and the owner were super nice and the place was very cozy. Their idea to profile themselves as a restaurant is good, but I do not really think there are there 100%. My first thought of Rawtastic was a cafe because of the decor and appearance when you came in, but everyone starts somewhere and the end result will be great. If you are curious about Rawtastic, they have instagram, facebook, and a website.

Rawtastic gets 4/5 in grades from me. I will definitely eat there again next time I’m in Malmö, Skåne. For now, have a nice Tuesday and see you soon again. Kisses Love

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *