I vilka grönsaker & frukter finns det mest vatten!

Grönsaker & frukter det finns mest vatten i! Är du en av dem som inte tycker vatten är gott & tycker det är svårt att dricka de där 2-3 liter som det sägs att man ska dricka om dagen? Välkommen till klubben, jag har också varit en av dem. Dock har jag hittat mina lösningar & nu älskar jag mitt vatten där hemma. Jag har dock blivit kräsen och gillar inte vanligt vatten ur kranen, utan det ska helst vara ljummet & smaksatt med bär/ frukt eller bäst av allt från min filter maskin som ger mig filtrerat vatten med högre pH i. Förutom dessa alternativ finns det även andra sätt att få i sig sitt vatten, nämligen genom kost.

grönsaker & frukter det finns mest vatten i

Vilka grönsaker & frukter innehåller bl.a mest vatten? 

Gurka – är en självklarhet. Mycket vatten & andra smarriga näringsämnen. Frossa i gurka med lite salt på är mums i snacks väg.
Vattenmelon – en favorit frukt hos mig. Sommaren blir det vattenmellon till frukost så ofta jag kan. Att göra sorbet på denna frukt är dessutom magisk gott.
Rädisa – en bortglömd grönsak. Ska jag vara ärlig äter jag inte rädisor så ofta, men kanske ska börja nu..? Innehåller kostfiber, zink & c-vitamin. Är tydligen super hälsosamma.
Grön paprika – innehåller också en stor mängd vätska & är gott att äta på smörgåsen. Dock har min kinesolog sagt att man ska vara försiktigt att överdoser paprika, då det i för stora mängder kan störa kroppen. Men i lagom mängd går altid bra.
Selleri – Jag äter selleri varje dag i min gröna smoothie bowl & kan ibland till och med snacksa på den när jag blir akut hungrig. En favo grönsak tillsammans med hummus.
Isbergssallad – isbergssallad är jag ingetn fan av och det är för att jag inte tycker att det smakar speciellt mycket. Gillar mat med smak i, men innehåller det massor av vatten och jag inte vill dricka så kommer jag äta upp varenda salladsblad på isbergssalladen.
Broccoli – detta är också en favorit grönsak & något som åker ner i min smoothie. Broccoli tycker jag man ska äta rå i tex sallader. Har man känslig mage & broccolin inte riktigt äär vän med tarmen då kan ånga den lite lätt.
Spenat – mums med spenat. Massor av järn & andra nyttigheter. Även denna grönsak slinker ner i min smoothie & nu när jag vet att den är full av vatten kommer jag överdosera eller nej inget är bra att överdosera.
Morot – morötter är en fin grönsak perfekt som snacks & ha i juice som bas. Innehåller betakaroten som dessutom ger oss lite orange/brun hudton.

Grönsaker överlag ska man äta varje dag av & gärna i oändliga variationer. Njut av ditt vatten. Kärlek Maya


Are you like me & have a problem with drinking to much tap water? I dont like regular water & I never have, but I have solved that problem with adding fruit or only drinking filtered water at home. There is also another way of eating fruit & thats thru food. So, witch foods contain the most water.

Cucumber contain much water and other tasty nutrients. Eat a cucumber with some salt on and thats a yummy snack.
Watermelon – a favorite fruit of mine. During summer I eat a watermelon for breakfast as often as I can. And making a sorbet with this fruit is also so good.
Radish – a forgotten vegetable. Should I be honest I do not eat radish so often, but maybe I will start now ..? It contains dietary fiber, zinc and vitamin C. Is apparently super healthy.
Celery – I eat celery every day in my green smoothie bowl & I can sometimes even snack on it when I get acutely hungry. A fav vegetable along with hummus. Click here to find my hummus recipe!
Broccoli – this is also a favorite vegetable of mine & something that goes down in my smoothie. I think you should eat broccoli raw in for example salads. If you have a sensitive stomach and broccoli do not really is a friend with your intestine then you can steam them a bit.
Spinach – yum. Lots of iron & other good ingredients. Even this vegetable slips down into my smoothie every day & now that I know it’s full of water I will overdose it. 
Carrots – carrots are a nice vegetable perfect as snacks & to use a bas in your juice. Contains beta carotene, which also gives us a little orange / brown skin tone.

Vegetables in general are good to eat every day  & gladly in endless variations. Enjoy your water. Love Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *