Glutenfria mjölsorter jag använder!

Så här kan du baka med glutenfria mjölsorter och dessa använder jag.

Baka glutenfria bröd kan vara en hel vetenskap om man inte vet var man ska börja. Jag som är hälsonörd och har provat mig fram tycker ju att det är enkelt nu. Tänkte därför att jag skulle göra en miniguide där jag tipsa om vilka mjölsorter jag använder som är glutenfria. Sedan i ett annat inlägg kan jag berätta vilka bindemedel jag brukar använda och hur jag tänker när jag kombinerar mjölsorter. Skulle du vara intresserad av det?

glutenfria mjölsorter

Jag äter ju endast glutenfritt och just idag finns det inte så många bra bröd att köpa i matbutikerna som jag tål. De flesta märke är fyllda av en massa onödiga ämnen som min kropp säger nej tack till… därför bakar jag ofta själv när jag vill äta bröd eller unna mig våfflor tex. Det är det som gjort att jag lärt mig, vilket är jätte bra egentligen. Bäst är att köra stilen “learning by doing”. Hoppas denna guide är hjälpsam. Puss Maya

Dessa mjölsorter använder jag – klicka här för att komma till inlägget!


Making gluten-free bread can be difficult if you do not know where to start. I am used to using this type of flour since I have tried it a lot of time now. Therefore, think It would be great to make a miniguide for you where I start by telling you what type of gluten-free flours I use. Later in another post, I write about what binder I usually use and how I think when I combine different flours. Would you be interested in that?

I only eat gluten free and today there are not so many good loaves of bread to buy in the grocery stores. Most brands are filled with lots of unnecessary ingredients that my body doesn’t like at all. This is why I often bake myself when I want to eat bread or eat waffler for example. The “learning by doing” method forced me to learn, which is really good actually. I hope this guide is helpful. Hugs Maya

These are the many types of flour I use – click here to view the post!

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *