Så här enkelt är det att göra en hälsosam frukost!

Hej härliga du! Ny vecka och mera sol att se fram emot.
En sak som jag har reflekterat över och diskuterat på sistone är hur människors frukostvanor ser ut. Att äta hälsosamt är något som faller mig naturligt och jag väljer allt jag äter med omsorg och fördel för min hälsa, men jag har märkt att det är många som tycker att det är svårt med just den biten. Då menar jag att veta vad för hälsosam frukost man kan äta och det slutar oftast med att de väljer samma sak att äta dag in och dag ut. Känner du kanske igen dig?

halsosam frukost mayanestorov

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

När jag utgår från vad jag äter tänker jag bl.a på följande aspekter vilket tid på dagen ska jag äta det och vad ger det min kropp. Är det innan träning eller efter träning och hur mår jag av det. Sedan vill jag inte komplicera mina måltider och jag vill inte heller att det ska ta för lång tid.

Imorse gjorde jag en klassisk frukost som jag skulle säga för ögat ser ut som en frukost det flesta skulle äter hemma fast ända skillnaden är att allt du ser på bilderna ovan är utan gluten, mjölk eller vit raffinerat socker. Enligt min kropp, då jag även alltid lyssnar på vad min kropp vill äta, är glutenfri, mjölkfri och vit raffinerat sockerfri kost det bästa.

Min klassiska frukost bestod av –  Glutenfritt bröd från Friends of adam, ekologiska ägg, färska dadlar, raw(fit) avokado yoghurt med hallon & gurkmeja samt en kopp vit ekologiskt hallon te.

Rawfit avokado yoghurt med hallon & gurkmeja
Ingredienser

1 st ekologisk avokado
1 dl färska eller frysta hallon
1 tsk ekologisk gurkmeja, pulver eller färsk
1 krm ekologisk vaniljpulver
1 st dadlar
0,5 dl ekologisk rismjölk
En nypa kardemumma
En nypa svartpeppar

Gör så här: mixa ihop alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Smaka av och addera eventuellt mera hallon eller mjölk.
Under tiden du gör din yoghurt kan du koka ägg och vatten till ditt te.

Njut av en härligt hälsosam och klassisk frukost.
Allt behöver inte alltid vara komplicerat, utan det alldeles enkla kan vara godast ibland. Kramar Maya


 

When I decided what I eat I think of the following matters, what time of day should I eat it and what will it gives my body. Is it before training or after training and how will it make me feel. One other thing is that I never want to complicate my meals and I do wish for them to take too long to make either.

This morning I made a classic breakfast I would say to the eye looks like a breakfast that most people would eat at home, but the only difference is that everything you see in the pictures above are without gluten, milk or white refined sugar. I always also listen to what my body wants to eat & gluten-free, dairy-free and white refined sugar diets are the best according to my body.

My classic breakfast consisted of – Gluten-free bread from the Friends of adam, organic eggs, fresh dates, raw (fit) avocado yogurt with raspberries & turmeric and a cup of white organic raspberry tea.

Rawfit avocado yogurt with raspberries & turmeric
Ingredients

1 st organic avocados
1 cup fresh or frozen raspberries
1 tsp of organic turmeric, powder or fresh
1 pinch of organic vanilla powder
1 st dates
0.5 cups of organic rice milk
A pinch of cardamom
A pinch of black pepper

Proceed as followed: Mix all ingredients together in a blender or with a hand blender. Taste and add more raspberries or rice milk.
During the time you make your yogurt, you can also cook your eggs and boil  yourwater for your tea.

Enjoy a wonderfully healthy and classic breakfast.
Everything does not always have to be complicated. The simples things can sometimes tastes the best. Hugs Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *