Japansk julmiddag på Tak!

Hej hej och gott nytt år! Hur har julen varit? Jag har varit sjuk så har lagt mitt arbete helt åt sidan för en gång skull och bara vilat. Vanligtvis har jag svårt att slita mig, men denna gången kände jag att jag behövde det. Så skönt har det varit. Jag har ju inte haft semester på hela året så vila är något jag verkligen behöver.

Som du säkert läst har jag börjat arbeta hos Sara med märket Organics by Sara så nu helt plötsligt har jag kollegor. I fredags var vi på julmiddag, men inte med julmat utan vi bokade bord på TAK (japanskt inspirerat), som just nu har blvit min nya favorit restaurang. Det var första gången jag var där och herre gud vad gott det var. Allt får 5/5 i betyg. Super service, super mat och ortoligt inredning. Nedan kan du se delar av vår 5 rättersmeny, som jag tror är ekologisk.

TAK julmiddag-2 TAK julmiddag-6 TAK julmiddag-7 TAK julmiddag-8 TAK julmiddag-9 TAK julmiddag-10

 

Jag, Sara och Sofia som också är Saras arbetskollega valde allihopa att äta vegetariskt. Vanligtvis när jag går ut och äter samt beställer vegansk eller vegetarisk mat brukar det bli ganska tråkiga rätter, men denna gången styrde de ihop alla rätterna väldigt fint. Jag är ju inte vegan eller vegetarian, men eftersom det var mycket mejeriprodukter i den vanliga menyn valde vi att gå all vegetarian och jag åt till och med vegansk mat för att underlätta för köket. Vi beställde en färdig kombinerad vintermeny som det hete och den bestod av 5 rätter.
Jag började bli sjuk samma dag som vi skulle äta middag, men så klart ville jag ju inte missa min första middag på TAK. Jag tänkte att oavsett om jag är sjuk behöver jag ju äta. På det beställde jag dessutom en drink som heter Penicilin som var med ingefära, houng, citron, whiskey om jag mins rätt samt dekorerad med en torkad citron. Så god! Alkohol är ju bakteriedödande så tog det strakaste de hade på menyn.

Jag kan definitivt rekommendera TAK om du inte har provat äta där. Allt vin är dessutom biodynamisk och ekologisk. Jag tror även att mycket av maten är ekologisk efter som TAK tillhör Peter Stordalens satsning. Yep TAK är mitt nya favohäng.
Det var allt från min jul och eftersom jag fortfarande inte är helt frisk samt flyttar i veckan så kommer jag inte börja uppdatera som vanligt förän efter nyår. Hoppas du får en fantatsisk vecka och nyråsafton. Stor kram Maya


 

Hello hello and happy new year! How has your Christmas been? I’ve been ill, so I’ve put my job aside for once and just rested. Usually, I’m hard to tear away from the computer, but this time I felt it was needed. It has been so nice. I have not had any holiday this year so a rest is something I really need.

As you have read, I have started working with Sara with the brand Organics by Sara so now I suddenly have colleagues. And last Friday we went for a Christmas dinner, but not with Christmas food. We booked a table at TAK (Japanese Inspired food), which has become my new favorite restaurant. It was the first time I was there and omg it was good food. The restaurant gets 5/5 from me. Super service, super food, and amazing decor.

I, Sara and Sofia, who also is Sara’s work colleague, chose to eat vegetarian. Usually, when I go out and order vegan or vegetarian food, it’s usually quite boring, but this time they combined all the dishes together very well. I’m not vegan or vegetarian, but because there was a lot of dairy products in the usual menu we all chose to go all vegetarian and I even ate vegan food to make it easier for the kitchen. We ordered a ready-made winter menu that consisted of 5 dishes.
I started to get sick the day we were going to have dinner, but I did not want to miss my first dinner at TAK. I thought that regardless of whether I’m sick I need to eat. On top of that, I ordered a drink called Penicillin, which included ginger, honey, lemon, whiskey and decorated with a dried lemon. So good! Alcohol is germicidal, it was the strongest thing they had on the menu.

I can definitely recommend TAK if you have not tried eating there. All the wine is also biodynamic and organic.
That was everything from my Christmas and because I’m still not well and moving in a week, I will not start updating as usual until after New Year. Hope you will have a fantasy week and a happy New Year’s Eve. Big hug Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *