Dags för en bananfri acai bowl

Oh acai, min älskade acai. Det var länge sedan vi sågs, men nu åkte du fram igen. Ett tag kändes det som att jag alltid postade acaibowls & det gjorde hela Sverige också. Det var acai feber så jag föråt mig lite på denna basilianska superfrukt, men nu imorse var det dags igen. Oh så gott det var!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jag har dock slutat att göra acai med banan i, då jag upplever att min kropp inte gillar banan längre. Mina tarmar blir irriterade & magen helt ur balans flera veckor framöver. Idag gjorde jag en acai med avokado som bas & jag använde till och med ingen sötning, utan det klickade jag på när den var klar istället.

Acai är otroligt enkelt att göra. Det ända du behöver är en mixer + ett acai block + en avokado. Sedan mixar du ihop allt till en slätt smet. Kan eventuellt behöva tillföra lite vatten för mjukare konsisten. Garnera med valfri topping. Jag använde mig av frysta bär, glutenfri mysli & rent havtornspulver från ett företag som heter Berryfect. Drack även mitt favo te till med torkade havtornsbitar i. Sååå gott! Teet är från ett företag som heter Nord T arctic teas & det är eko.

Njut av din dag! Kärlek Maya


 

Oh acai, my beloved acai. It was a long time since we were meet, but now you came back again. For a while it felt like I always posted acaibowls & so did the whole of Sweden as well. The swedes had acai fever so I was tired of the basilian superfruit, but now it was time again. Oh, how good it was!

However, I have stopped doing acai with banana since I find that my body does not like banana anymore. My intestines become annoyed & my stomach will be completely unbalanced for several weeks to come. Today I made an acai with avocado as a base & I did not use any sweets.

Acai is incredibly easy to make. All you need is a mixer + one acai block + an avocado. Then you mix everything together to a smooth batter. You may possibly need to add some water for softer consistency. Garnish with optional topping. I used frozen berries, gluten free muesli & pure sea buckthorn powder from a company called Berryfect. To that I drank my fav tea with dried sea buckthorn in it. Sooo good! The tea is from a company called Nord T arctic tea & it’s eco.

Enjoy your day! Love Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *