Vad tycker jag om p-piller & har jag någonsin ätit det själv?

Denna fråga kanske har ett själv klart svar för dig som har följt mig under en längre period, men jag vill ändå lyfta frågan. Själv klart tycker jag inte om p-piller, då det går in och påverkar våra livsviktiga hormoner, som i sin tur påverkar vårt humör, våra tarmar. Ja, mycket i våra kroppar som i sin tur påverkar hur vi mår i det stora hela. Vad tycker jag egentligen om p-piller & har jag någonsin ätit det själv?

most important person

 

Jag tycker att våra barnmorskor tar alldeles för lätt på p-piller, i alla fall de jag har träffat. Känslan har nästan varit att de vill tvinga på en p-piller när man har varit där. Tur är så har jag en väldigt bestämd vilja & vägrar varje gång. Faktum är att jag faktiskt under 7 år av mitt liv har ätit både mini piller & p-piller, men jag började inte äta dem förrän jag var fullt utvecklad i kroppen runt 24 års ålder. Då undrar kanske du hur jag gjorde med sex innan & jag använde kondom helt enkelt eller helt utan med pojkvänner (inte att rekommendera om man vill vara safe).

Under större delen av mitt liv har jag valt bort det “kemiska” & därför var beslutet om att börja äta p-piller vid 24 års ålder väldigt svårt, men jag visste inte bättre, hade pojkvän under den tiden & regelbundet sex. Ville verkligen inte bli gravid och visste då inte mycket om mini piller så började äta det för att det skulle vara mildare än p-piller. Usch det var en plåga, då jag blev en instabil häxa & bytte säkert mini piller varannan månad för min barnmorska tyckte att jag behövde ge det en chans. Vem f**n vill gå runt och vara en bitch i 2 månader för att sedan prova nya piller och bli en ännu värre bitch. INGEN! Jag la ner mini piller & såg ingen annan utväg än att äta p-piller för jag visste inte mycket om vad p-piller kunde göra med min kropp då.  Jag valde Yasmine & de fungerade för mig en period, men sedan började problemen. Jag fick huvudvärk & depressions attacker, som slutligen gick över till migrän varje gång jag hade mens. Det var fruktansvärt.

maya nestorov

 

Min mage ballade ur & nu vet jag att det är en del av varför jag har magproblem idag. Visste du att p-piller kan påverka din tarmflora ganska grovt? Jag vet & är ett levande bevis på att min tarm överkänslighet dels har med mitt p-piller ätande att göra. Varför är det ingen som berättar det för en när man blir utskriven ett recept?? När jag led av fruktansvärda huvudvärksanfall & inte klarade av det var jag tvungen att gå tillbaka till barnmorskan för att se om problemet kunde lösas. Det tips hon gav mig var att fortsätta äta p-piller tre månader i sträck & ha men endast var tredje månad. Dum som jag var litade jag blint på henne och gjorde så… Visst jag hade inte huvudvärk lika ofta, men hur i hela friden skulle det lösa mina problem i längden?? Alltså hade jag vetat det jag vet idag om p-piller hade jag där och då ställt till med en scen om en barnmorska hade sagt så. Mitt konstanta p-piller ätande gjorde mig bara sämre och sämre som människa & till slut fanns ingen annan utväg än att lägga av helt. Det är det BÄSTA beslutet jag tagit i hela mitt liv & jag tänker aldrig någonsin rekommendera p-piller till någon för det gör inget annat än att påverkar oss kvinnor negativt. Vill du vara safe använd natural cycles och räkna dina mens dagar så att du har koll på ägglossning etc eller använd kondom. Det finns andra sätt än p-piller att skydda sig från oönskad graviditet & det är såå mycket bättre än kemiska tabletter som mixtrar med våra livsviktiga hormoner. Ta hand om dig kärlek Maya


 

So sorry, but todays post is so long & I have so little time. Please use the translation tool further down on the site. Kisses Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *