10 tydliga tecken på vattenbrist

Vatten är en av byggstenarna till ett hälsosamt liv!

En hel del studier har visat att vatten är en ypperlig källa för att uppnå en god hälsa. Vatten renar kroppen och behövs för att optimera näringstillförseln samt att hålla alla organ fungerande. Det finns vissa som menar att det faktum att vi människor intar för lite vätska varje dag och våra kroppar då jobbar på en konstant uttorkad nivå kan vara grunden till många sjukdomar. Genom att bara dricka betydligt mera vatten, än vad vi gör överlag varje dag, kan vi behålla en bättre hälsa samt även slippa belasta kroppen med en massa toxiner av olika slag. 

Hur ser ert vatten intag ut? Får ni i er tillräckligt med vatten varje dag?
Det är viktigare än ni tror, här är en tio-i-topp över symptomer som tyder på att ni kan vara uttorkade:

Sämre återhämtning efter träning –  Genom att dricka vatten innan, under och efter träning förbättrar du uthålligheten och musklernas återhämtning efter träning. Vatten förbättrar även energi upptaget och förbränningen av kalorier. Dvs. vatten är bra för fettförbränningen.

Trötthet & huvudvärk – En mycket vanlig orsak till trötthet & huvudvärk är vätskebrist. Några tecken på uttorkning är koncentrationsförmåga, koordinationsförmåga och reaktionstid. Känner du dig slö och okoncentrerad så drick ett par glas vatten. Det finns stora chanser att det hjälper!

Konstant sjuk – Då vatten behövs för att kroppens ska fungera optimalt kan förkylning och andra virussjukdomar vara ett tecken på vattenbrist. Vatten behövs bl.a. för ämnesomsättningen, näringstillförseln, syretillförseln till cellerna, reglering av kroppstemperaturen, blodets transport och reglering av kroppens PH-värde. Som du kan läsa här behövs vatten till alla viktiga processer i kroppen!

Deprimerad & irriterad – Muntorrhet behöver inte vara det ända tecknet på vattenbrist, utan du kanske känner dig irriterad eller till och med nere en dag. Prova då att dricka mera vatten än vanligt och se ifall ditt tillstånd förändras.

Sömnlöshet & yrsel – Har du problem med att sova och kanske känner dig yr, det kan vara tydliga tecken på vätskebrist. Drick ett extra glas vatten för varje glas du dricker. Det sista jag gör innan jag går och lägger mig är att dricka vatten. Ibland behöver jag gå upp på natten och kissa, men överlag sover jag bättre.

Uttorkad, rynkig & dålig hy – Vår hud är vårt störta organ och det vi äter samt dricker visar sig alltid på huden. För att hålla en levande hud behövs vatten i allra högsta grad. Då vatten hjälper kroppen att transportera ut toxiner så kan för lite vätska visa sig genom tex olika hudutslag.
Att dricka mera vatten ett välkänt knep till att hålla sig ung och det är ingen klyscha. Spara dina pengar genom att skippa botox, filler och liknande kemiska “quic fixes” och dubbla istället ditt vatten intag dagligen och få en fantastiskt fin hy. Testa detta tips under en hel månad och se vilka hälsoeffekter du kommer att få!

Mag & tarmproblem – Att var och varannan lider av tarm problem är inget nytt, men kan det vara så att vätskebrist är en av orsakerna. Utan vätska blir vi lätt förstoppade, tarmen kan inte fungera optimalt och matsmältningen försämras. Vatten, vatten drick mera vatten!

Svårt att gå ner i vikt – Du kanske precis har ätit, men känner en hunger ändå. Det kan det lika väl vara törsten som gör sig påmind. Ett glas vatten kan snabbt hjälpa dig att hålla hungerkänslan i schack till nästa måltid.
Att svettas vid träning är nödvändigt för att kyla ner kroppen, men svetten tömmer samtidigt kroppen på vätska. Jag läste för ett tag sedan en australisk undersökning av en grupp manliga idrottare, där det påvisade att ju bättre vätskebalans du har vid träning, desto längre tid ligger kolhydratdepåerna kvar i musklerna. Drick vatten för att gå ner i vikt

Torra slemhinnor – Har du torra ögon, näsa eller kliar det i hårbotten. Det kan bero på vätskebrist som i sin tur visar sig genom torra slemhinnor. Genom att dricka vatten, gärna vatten med bra pH värde som 7 och uppåt kan du motverka att du torkar ut slemhinnorna. Torra slemhinnor kan även motverkas genom öka intag av Omega 7 fettsyra.

Det jag vill säga med detta inlägg är att du helt enkelt kan få balansera din hälsa bara genom att dricka mera vatten! Its a simple as that!


Sorry today you have to use a translater.
It’s an interesting post, so do not skip to to read.

Big hugs Maya

Follow:
We are in this together so please share: