Tipsar om min fem naturliga “must have” skönhetsprodukter

Hudvård/skönhet skulle jag säga är minst lika viktigt som kosten vi stoppar i oss. Det många inte tänker på är att huden faktiskt är vårt största organ och allt du smörjer in eller sprutar på huden går ju faktiskt rakt in i vårt vanliga system.
När jag handlar försöker jag alltid göra ekologiska och naturliga hudvårds-inköp och det finns inga ursäkter för det är faktiskt möjligt att hitta allt i ekologisk väg. Min upplevelse är dessutom att kvaliteten är minst lika bra och min hy mår mycket bättre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här nedan vilja dela med mig av mina fem naturliga “must have” skönhetsprodukter. Klicka på det som är understruket om ni vill se vilka produkter jag använder just nu.

  • Ansiktsserum – att använda sig av ett naturligt ansiktsserum är minst lika viktigt som att använda ansiktskräm varje dag. Ett serum tillför huden extra koncentrerade vitaminer och ger den en naturlig boost på djupet.
  • Naturlig aluminiumfri deodorant – de flesta deodoranterna är fullproppade med farliga kemikalier (bla aluminium) som täpper till armhålanskörtlar och låter inte huden andas som vanligt. En naturlig ekologisk deodorant arbetar med hudens naturliga rytm och du får ett luktfritt resultat.
  • Kropp- & ansiktsolja – det finns otroligt många härliga och naturliga oljor som du både kan använda till kroppen och ansiktet. Jag har tex alltid kokosolja, arganolja, mandelolja, Jojobaolja, och olivolja hemma. Många av dess oljor är fantastiskt bra allround oljor, som du faktiskt både kan laga mat med, äta, smörja in kroppen, ansiktet och håret med.
  • Närande läppglans – Jag har slutat använda läppbalm efter att jag hittade ekologisk läppglans fullt av närande ingredienser. Har ladrig tyckt om läppbalm, utan glans på läpparna med lite färg är helt klart mina läppars savior nu på hösten & vintern.
  • Foundation – en naturligt foundation är ett måste, då den ger huden näring & låter den andas utan att den tummar på kvaliteten. Jag använder just nu Maria Åkerbergs & Zuii organics foundation och jag är super nöjd.
  • Närande concealer – en concealer är något jag INTE kan vara utan då jag använder den dagligen oavsett om jag sminkar mig mycket eller bara lite. Jag väljer så klart även här en naturligt variant och är super nöjd.
  • Naturlig parfym – alla har vi en favorit parfym, men har du någonsin tänk på att de flesta parfymer är kemiskt framställda? Att spruta på sig en god lukt är något vi gör varje dag och därför extra viktigt att se till att parfymen är naturlig och ekologisk.

Genom att mata din hud med rätt råvaror och kost både inifrån och ut blir du helt klart naturligt snygg! Kramar Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *