Tar vi inte hand om kroppen kan vi inte heller förvänta oss att vara friska!

Hej på er mina vänner! Hur mår ni och tar ni hand om er?

Själv mår jag bra och är otroligt tacksam över allt underbart som händer i mitt liv (ett stort tack för er <3), men det finns en väldigt tråkig sak som tar min energi. Nu tänkte jag bli lite personlig och ärlig mot er, då det har blivit lite oregelbundet bloggande på sistone, men det har sina förklaringar.
En nära familjemedlem lider av den hemska sjukdomen cancer och det är inte lätt att handskas med varken för personen i fråga eller får närstående. För alla er som har haft cancer eller har någon som har cancer vet precis vad jag pratar om.
Då jag jobbar med det jag gör vill jag hjälpa personen i fråga så mycket jag kan med bra mat och positiv energi. Det är dock inte så lätt, man känner sig ganska maktlös när man står bredvid och inte kan rädda personen i fråga, trots att man har bra verktyg för att hjälpa.

Tyvärr är cancer inte speciellt sällsynt i vårt avlånga land, vilket är hemskt att erkänna men så är det.
Vad beror det då på? Ja, det finns många teorier och forskningar kring ämnet och ingen kan egentligen veta 100% varför man drabbas av sjukdomen. Min teori är att det beror på hur vi människor lever idag! Att leva i ett samhälle med stress och konstant reklam på att vi ska äta den dåliga maten efter den andra eller köpa den ena kemiska krämen efter den andra. Vi blir bombade med info om att konsumera gifter och bota sjukdomar/ symptomer med diverse läkemedel som egentligen kanske skadar oss istället för att hjälpa oss i långa loppet.
Det känns som att vi människor på något sätt blivit programmerade till att inte behöva ta ansvar för våra kroppar. När vår kropp ger signaler om att något är fel och vi blir sjuka då vänder vi oss direkt till en läkare och ber om recept belagd medicin, istället för att vända oss inåt och känna av vad det faktiska problemet är. Vad hände med att jobba med oss själva både själsligt och kroppsligt? 
Jag tror på att vi människor har verktyg som kan hjälpa oss läka oss själva innan det är försent. Då menar jag inte att du ska strunta i att ta cancermedicin om du har cancer över hela kroppen, utan att snarare börja lyssna på kroppens signaler innan det är försent.

Precis som citatet säger tror jag på att mat och dryck är något som antigen kan läka oss eller göra oss människor sjukare. Vikten av att äta rätt saker samt dricka rent och ekologiskt är otroligt viktigt för att vi ska kunna behålla hälsan, viktigare än vad vi människor förstår tror jag.
För mig har det här med vad kost och vatten gör med/för våra kroppar alltid varit intressant, men det är först nu när jag själv gått igenom problem med magen och har en nära familjemedlem som är svårt sjuk som jag verkligen förstått vikten av det hela. Tar vi inte hand om våra kroppar och lyssnar till signalerna så kan vi inte heller förvänta oss att vara friska.

IMG_0466

Anledningen till att min nära familjemedlem egentligen fått cancer kan inte jag svara på till hundra procent, men jag kan bara gissa och efter att känt denna person i hela mitt liv kan jag konstatera att det beror på stress, brist på motion, negativa tankemönster, dålig mat och dryck.
Inte för att personen i fråga kanske velat bli sjuk utan för att det råder en brist på kunskap och konstant korvstoppning av reklam som säger “enligt mig”  ta inget ansvar utan ta den här medicinen istället eller drick den här drycken för att må bra.

Medan jag går igenom mitt helt-plötsligt-otroligt-långa inlägg inser jag varför jag jobbar med det jag gör. För att inspirera människor till ett bättre hälsosammare liv innan det är försent!

Ta hand om er!
Stor kram Maya <3

English

Sorry my unbeatable friends but this loooong post you have to use goole translate
Xoxo Maya

Follow:
We are in this together so please share: