Så här ser en matdag ut!

Efter önskningar från er tänkte jag dela med mig av hur en mat dag kan se ut hos mig.
Jag älskar mat, men vissa saker försöker jag undvika så gott det går pga att det tar mera energi från min kropp än ger energi tex gluten, mjölkprodukter och vit raffinerat socker.
Då tänker kanske du att oj, men det låter komplicerat och svårt att äta något men det är det faktiskt inte.

Starta dagen: Jag börjar alltid min dag med 1 glas av Friways eko protein pulver blandat med Friways greenberry pulver, som är grönsaker och bär. Utöver det dricker jag även 1 glas glutamin (läkande för tarmen) och ett glas ljummet citron vatten. Citron är basiskt och lätt detoxande för kroppen.
Efter en helnatts sömn kräver min kropp mycket vätska direkt på morgonen. Att fylla på vätskedepåerna så fort man stigit upp är enligt mig A&O för en Oslagbar hälsa och dessutom får du en strålande fräsch hy.

Frukost: Mixade smoothie-bowls är en stor favorit på mitt frukost bord. Det är lätta att göra och innehåller oftast väldigt få ingredienser, som tex avokado, blåbär, honung och mandelmjölk. Jag toppar mina bowls med bovetegranola, färska bär och kokosflingor. Till det kokar jag ett ägg, så att jag ytterligare boostar med proteiner. Jag kan även ibland göra en bovetegröt med kanel och frysta blåbär, mums!

Mellanmål: Mitt mellanmål består oftast av en drink med Friways eko proteinpulver och en banan. Ibland en grön juice “on-the-go” när jag är i stan och har möten. Just mellanmålet kan varier beroende på om jag har tränat eller inte. Är jag i full gång med träningen är även hunger på topp och då vill jag sluka allt i min väg.

Lunch: Jag äter ca 50% rawfood och 50% varm mat. Oftast äter jag ute mitt i veckan på eko cafer i Sthlm såsom Lilla ekot, Ecoist och Pepstop. När jag äter hemma blir det lax med pesto, sötpotatismos och broccoli, raw zucchini pasta eller veganska broccoli puckar. Det går lätt, snabb och är näringsrikt. Grönsaker och lax är ofta återkommande på min talrik.

Middag: Ju längre dagen går desto mindre äter jag. Mina största mål är oftast frukost och lunch. Efter det äter jag lite och gärna så rent som möjligt för att kroppen inte ska behöva jobba så hårt för att smälta maten, utan förbereda sig för sänggående successivt.
En stor sallad med räkor och frön eller en mindre acai bowl är en lagom middag för mig. Jag väljer att äta mycket grönt och blandar gärna det med protein på kvällen. Tunga kolhydrater äter jag till frukost eller till lunch för att ge kroppen massvis med energi.

Kvällsmål: Jag avslutar även dagen med en eko proteindrink från Friway och ibland en halv avokado. Både mitt eko proteinpuvler och avokado är två stora favoriter hos mig. Jag mår toppen i kroppen utav det!
Tre saker som du ofta kommer se mig äta är grönsaker, bra proteiner och fett.

Jag tror på att äta saker som ger mig livsenergi och håller mig alert och pigg hela dagen.
Ät saker som får dig att må bra, men glöm inte att balance is the key.
Kramar Maya


Hi my amazing angels!

I am in Oslo right now so very little wifi.
Sorry, but you have to use google translate for this one.

Biggest hugs Maya

Follow:
We are in this together so please share: