Mina knep för att ta sig ur negativa tankemönster

Den här sommaren har verkligen givit mig många nya insikter, då livet har prövat mig både på det en och det andra sättet, och än är det inte slut känner jag. Varje dag märker jag nya saker med livet och ser saker från ett annat perspektiv. Även resa till Grekland har gjort mig gott tack vare att jag stannade upp och verkligen tog en paus från allt. Det är ju så sant som man säger att insikter, känslor och svar kommer till en när man stannar upp.

Att livet ger oss saker som får oss att förändra våra tankemönster genom traumatiska upplevelser är inget nytt. Mina nya insikter har givit mig ett mera positivt tankemönster, men ibland kan man istället bli deprimerad och negativ. Hur tar man sig då ur det negativa mönstret?

Mina oslagbara knep för att ta sig ur negativa tankemönster:

  • Att börja dagen med att skriva tacksamhet, affirmationer och sätta en intention är ett givet verktyg som jag använder. Det är ett långsiktigt arbete och något man känner effekt av övertid. Så, ge inte upp utan gör det verkligen till en rutin. Du programmerar dig själv till ett positivt-stadie!
  • Stanna upp när du känner dig irritera, arg eller besviken över något. Reflektera en stund över vad det är du faktiskt känner. Ofta kan det vara något enkelt som att kroppen bara försöker säga dig att du kanske druckit eller ätit för lite. Ibland kan det till och med vara känslor du faktiskt kan styra över själv för att du satt igång dem själv i huvudet. Vårt “ego eller mind” spelar oss många gånger ett spratt och kan sätta oss i negativa tankemönster, som i sin tur får oss att känna negativa känslor. Denna negativa energi kan vi bryta genom att styra om våra tankar till något positivt i vårt liv. Försök att alltid se något positivt i allt, så mår du oftast bättre direkt.
  • Att låta sig själv vara ledsen är också något som rensar och gör att man mår bättre. Ta tid för dig själv och låt gråten komma. Gråt ut och släpp på allt du håller inom dig.
    Tårar är utrensande känslomässigt för kroppen!
  • Träna, yoga och meditera är som rena rama glädje pillret för kroppen. Det är en av det fantastiska fördelarna till varför jag valt att leva ett aktivt liv. Jag kan vara ledsen och ha en dålig dag, men när jag har fått träningen gjord är det som att all negativitet och ledsamhet försvunnit. Träningen gör att jag klarar allt i livet!
  • Sätta på musik som får dig att slappna av och känna glädje. Ännu bättre om du kan umgås med vänner som du gillar och spela musik som ger positiva känslor. Sköna toner i lurarna ger mig definitivt bra känslor i magen.

Negativa känslor som utger negativ energi kan med andra ord bara motverkas genom att överdosera dess motpol, alltså saker som får dig att tänka och känna positiva känslor. Att känna negativa känslor är inte fel, bara man inte låter det ta över ens liv och andra runt omkring dig för en oförtjänt dos av det du känner.
Den viktigaste punkten av dem alla enligt mig är att stanna upp och reflektera, för då hittar man alltid lösningen och vägen ut!

Njut nu av er soliga lördag oslagbara vänner!
Må gott och skratta mycket
Kramar Maya


Hello my amazing english readers. I am so sorry but today you have to use google translate.
Hope thats ok lovlies. <3

Enjoy your day and laugh alot!
Hugs Maya

Follow:
We are in this together so please share: