Min favorit lunch just nu

Ekologisk lax är alltid en favorit hos mig och fisk är något jag föredrar att äta flera gånger i veckan till lunch. Gärna ekologisk fisk, då jag vill äta så ren mat som mjöligt. Då jag inte äter gluten brukar jag koka quinoa eller ris till och ibland väjer jag att till och med äta utan några kolhydrater alls.

favorit lunch

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rätten som ni ser här är inte något jag har gjort, utan den är från mitt favo cafe i Sundbyberg Dlish. Det är just grillad lax med färska grönsaker och de väljer att servera kokt quinoa till. De gör även en otroligt god dill/citron sås, som tyvärr är mjölk baserad så jag väljer att ta den ytterst få gånger, då jag inte mår bra av mjölkprodukter.

När jag väljer lunch tänker jag alltid bra positiv energi så att jag klarar med resten av dagen, men också lätt mat så att kroppen inte blir trött. Jag äter oftast mycket till frukost & lunch sedan avtar matintaget desto längre dagen går. Allt har givetvis även med hur min dag ser ut och hur mycket träning jag har bokat in. Det viktigaste med lunch är att inte äta mat som man blir trött utav.
Hur ska man veta det? Jo, jag brukar säga att stanna upp efter maten och känn efter hur du mår. Blir du trött när du ätit kanske du ska testa att äta något annat vid nästa lunch. Sedan är det också en bra ide att äta så rent som möjligt så att magen får chansen att göra sitt jobb ordentligt. Att blanda mat kan ibland vara svårt för matsmältningen och kan reaktionen bli trötthet.

Har kan du läsa ett inlägg jag gjort om just “food combining”.

Ät smart och för en bättre hälsa. Kärlek Maya


Organic salmon is always a favorite of mine, and fish is something I prefer to eat several times a week for lunch. I prefer organic fish, since I want to eat clean food meanly. Since I do not eat gluten, I usually cook quinoa or rice and sometimes I even eat without any carbohydrates at all.

The dish you see here is not something I’ve done, but it is from my favo cafe in Sundbyberg Dlish. It is grilled salmon with fresh vegetables and they choose to serve cooked quinoa to. They also do an incredibly good dill / lemon sauce, which unfortunately is milk-based, so I only choose to eat it very few times since I my body do not like dairy products.

When I choose my lunch, I always want to eat food that gives me good positive energy so that I have energy for the rest of the day, but also light food so the body does not get tired. I usually eat alot for breakfast & lunch then decreases my food intake, the longer the day goes. Everything depends on of course how my day looks like and how much training I’ve done. The main thing with lunch is not to eat food that makes you tired.
How do you know what is good positive food for you? Well I usually say stop after eating and feel how you feel. If you get tired when you eat, maybe you should try to eat something different at the next lunch. It is also a good idea to eat as clean as possible so that the stomach gets a chance to do its job properly. Mixing food can sometimes be difficult for your digestion and the reaction can be fatigue.

Here you can read a post that I made about just “Food Combining”.

Eat smart and get a better health. Love Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *