Hur tänker jag när jag stor handlar

Hur tänker jag när jag stor handlar och vad köpte jag? Låt oss gå och storhandla tillsammans!

Hur tänker jag när jag stor handlar
Hur tänker jag när jag stor handlar
Hur tänker jag när jag stor handlar
Hur tänker jag när jag stor handlar
Hur tänker jag när jag stor handlar

Hur tänker jag när jag stor handlar. Jag tar vad som är viktigt för mig att få i mig, som tex bra fetter, bra långsamma kolhydrater och levande mat som ger mig mineraler och vitaminer. Jag tänker också måltider, mellanmål och snabba mål. Det är viktigt för mig att alltid ha bra mellanmål hemma när jag blir akut hungrig eller inte orkar att laga mat efter jobbet. Då kan det tex bli en avokadomacka på fröknäcke med groddar på eller kokosyoghurt med skivad banan och granola. Med snabba mål syftar jag på bra maträtter som går snabbt att tillaga. För har jag mot förmodan brottom och vill ha mat snabbt vill jag inte stå i köket i 1 timme utan maten får inte ta mera än 30 min.

Jag köper aldrig hem “onyttigheter” när jag storhandlar utan det gör jag endast i stunden när jag blir sugen. Detta minimerar risken för att äta mat som inte är bra för mig och får mina tarmar att reagera negativt. Oftast när jag blir akut sugen på något söt brukar jag göra en chokladmousse med avokado och kakao. Avokado är ett bra baslivsmedel, som jag ofta handlar hem.

Snabba måltider för mig kan vara:

  • Linspasta + pesto + gurka = perfekt lunch
  • Avokado + bär = smoothie
  • Havregryn + äpple + ceylonkanel + mandelmjölk = havregrynsgröt
  • fröknäcke + kikärtor (hummus) + gurkar + groddar = bra frukost eller mellanmål
  • Broccoli + olivolja + salt = bra mellanmål
  • Torsk + pesto + sallad + fröknäcke + vegansktsmör = perfekt lunch
  • Sötpotatis nudlar + nötter + tamarin + grönsaker + varmrökt lax = perfekt lunch/middag

Bra fetter för mig är – Olivolja eller avokadoolja + vegansktsmör + avokado.

Jag köper alltid mycket grönsaker för att kunna äta det till alla mina måltider och även kunna juica och blanda i smoothien. Det är sällan jag äter en måltid utan något grönt i. Jag vill äta levande mat och då tänker jag på rawfood, som då är råa grönsaker och groddar. Det är mat med högt vibrerande energi innehåll och är levande eller aktiverat, som tex groddar är. När man groddar aktiverar man maten ur sin dvala och låter den gro så att alla de positiva ingredienerna frigörs och vi kan äta dem. Jag köper inte speciellt mycket frukt, utan fokuserar istället på att köpa mycket bär av alla slag. Jag äter frukt, men min magen gillar inte fruktos eller för mycket sötsaker så jag håller mig till äpple för det fungerar bra. Alla är vi olika så lyssna på kroppen.

Bra energi jag köper är bl.a. baljväxter, nötter och frön. Baljväxterna tillagar jag oftas noga innan för annars reagerar min magen även på det, men det är en toppen energikälla och innehåller mycket protein om man vill åt det. Andra livsmedel som jag ofta storhandlar är sötpotatis, sötpotatis nuddlar, bovete och quinoa. Lax, torsk och ibland lamfärs. Fett, långsamma kolhydrater, bra protein och levande mat är några av nykelingredienserna jag vill få med.

Utöver maten tänker jag även så rent och miljövänligt som det bara går när jag köper tvättmedel och diskmedel. Jag letar ständigt efter alternativ som är reanre och bättre att använda. Mycket av min mat är ekologiskt i mån det finns och prisklass. Fortfarande är ekologisk mat dyr och alla har inte den ekonomin till det. Dock prioriterar jag att köpa bra mat framför annat i mitt liv.

För att inte det här inlägget ska bli längre tänker jag att göra en video någon gång snart och filmar när jag storhandlar. Hoppas det här hjälpte lite och har du frågor så kommentera gärna dem. Stor kram Maya


Hi love. This post is to long to translate so please use the translation tool furture down on the page.
Big hug Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *