Din hälsa ligger i dina händer

Alla människor har ett personligt ansvar att forma sin hälsa precis som de vill.  Precis som rubriken säger ligger din hälsa i dina egna händer, helt och hållet.
Genom att göra medvetna val i din vardag kan du både kontrollera vad du stoppar i dig och hur du mår.

Stanna först och främst upp och tänk efter var du står i livet vad gäller viktiga frågor såsom jobb, kost, träning samt relationer!
Ett bra första steg är sedan att göra aktiva förändringar som gynnar både dig själv och din hälsa. Du kanske tex  är en person som ofta tänker på andra istället för att fokusera på dig själv och att just du ska må bra? Börja därför med att ”boosta” dig själv genom att exempelvis göra något som du vet får dig att skina lite extra i både kropp och själ.
Detta kommer du må mycket bättre.

maya1

En stor del av oss äter tyvärr alltför stora portioner och rör oss samtidigt på tok för lite, vilket leder till att vi får i oss mera energi än vad vi gör av med.
En första utmaning när det gäller kostvanan är därför att få kontroll över vad du stoppar i munnen. Fråga dig själv hur vettigt det du stoppar i dig egentligen är, varje gång du äter något. Börja säga nej samt avstå från det du inte mår bra av. Du behöver vara hård och verkligen säga nej till dig själv när hjärnan vill ta kontrollen.
Det här handlar om att skapa nya banor i hjärnan. Du behöver tankar som för dig i rätt riktning samt peppar och stärker dig mentalt.
Visste du att det tar 21 dagar att skapa en ny vana?  Sätt därför upp ett mål om vart du vill komma med din hälsa och ge det minst 21 dagar!

De flesta vet att träning och hälsa hör ihop.
För att din kropp ska må så bra som bara möjligt är det därför mycket viktigt att du motionerar varje dag. Var dock inte alltför hård mot dig själv till en början. Ett träningspass behöver inte innebära ett tungt styrkepass på gymmet. Gör istället det du tycker är roligt, men gör det till 100%! Det kan vara allt från en rask promenad till att cykla fram och tillbaka från jobbet 20 min. Så länge du rör på dig! ☺

Ta hand om din kropp för det är i den du ska leva resten av livet!

Du hittar även den här artikeln skriven av mig på The B.A.B.Y. Network. För flera intressant artiklar/tips inom hälsa, träning, mode och kost spana gärna in mig på B.A.B.Y.

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *