Cashew milk with vanilla

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gör din egen nötmjölk och njut. Super enkelt och sååå gott!

Idag avslutar jag min “cleanse” och just nu dricker jag på min sista flaska, som är mandelmjölk, dadlar, havssalt och vanilj.
Den blandningen av kryddor och dadlar är otroligt god och jag har totalt förälskat mig i den. Givetvis var jag tvungen att göra mig en egen mjölk och ha i kylskåpet till mina smoothies eller bara att njuta av som den är. Dock byte jag ut mandlarna mot cashewnötter, men det fungerar alldeles utmärkt och smakar minst lika gott.

Ingredienser:

2,5 dl naturella cashewnötter
2 st dadlar, urkärnade
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
7 dl vatten
En nypa havssalt eller himalayasalt

Gör så här:

Skölj och blötlägg cashewnötterna i minst 8 timmar. Mixa sedan ihop alla ingredienser och häll därefter upp i små gulliga glasflaskor. Cashewmjölken behöver inte silas. Förvara svalt i kylskåp.

Njut och använd som bas till olika smoothies! <3

Notis: Cashewnötter innehåller mycket omättade fetter och är rika på mineraler, vitaminer och protein. De har en fin mild smak och är jättegoda i wok, grytor, sallader, müsli, bakverk och desserter eller som snacks.

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *