4 hälsosamma alternativ till påskbordet

Jag kommer åka hem till underbara Skåne över påsk och fira på det gamla traditionella sättet, men massor av ägg och annat på påskbordet. Dock jag tänkte försöka smyga in lite nyheter och nytänkande kring bordet där hemma. Lite rawfood, gröna shots och andra raw bollar som jag tycker om. Får se om familjen uppskattar det, hehe!

För att ger er lite inspo och kanske får någon av er att smyga in en och annan hälsosam dessert eller rawfood på ert påskbord. Vill jag tipsa om några favoriter, som jag skrivit om här innan!

P9260767

Varför inte inleda påsken med en härlig grönshot, green is the new black kallar jag den, fylld av nyttigt klorofyll, kokosvatten och antioxidanter i form av blåbär. Du kan även “freestyla” lite själv och blanda i äpple, gurka eller annas. Receptet på denna gröna shot hittar du här!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För att följa det gula påsk temat kan jag tipsa er om att göra mina raw citron- och lakritsbollar. Citron och gurkmeja (de gula) neutraliserar pH-värdet i kroppen och kompenserar upp för allt annat försurande vi kan få i oss under påsken. 😉 Dessutom är det magiskt goda samt perfekta till eftermiddagsfikat med trevliga gäster. Receptet hittar du här

rawness_p6200203

När jag ska göra desserter gör jag mestadels rawfood och denna hallon muffin är en stor favorit till alla högtider. Jag gjorde den till midsommar förra året men den fungerar ju givetvis utmörkt till påsken också. Är ni sugna på att testa min raw raspberry cheese cake? Spana in receptet här!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sist men inte minst har jag en snabb och enkel dessert samt ack så god, pralin full med färska hallon. Smarriga små hjärtan kan göra susen på påskbordet. Receptet hittar du här!

Enjoy and stay healthy all year around!
Kramar Maya

English

Sorry my international friends. To much to translate please use google translation!
Big hugs Maya

Follow:
We are in this together so please share: