Vilka kosttillskott äter jag och varför?

Haj haj!
Imorse gjort jag en snap, där jag visade vilka kosttillskott jag äter men berättade inte varför. Jag tänkte att det blir bättre om jag berättar det här istället. Kosttillskott/ livsstillskott är en del av min vardag och något min kropp behöver för att hålla sig frisk och stark.

mayanestorov (4)

 

Jag äter ju kosttillskott året om. Vissa kosttillskott äter jag alltid medan andra väljer jag bort beroende på säsong. Här har du en lista på alla mina kosttillskott/livsstillskott:

Kosttillskott jag äter året om:
Kursiv text är källa Friway 

 • Friway D-vitamin – för om jag inte fyller på ordentligt med solljus under vår och sommar kan d-vitamin brist göra så att jag blir trött, sjuk och ofukserad. Visa år är jag mycket i solen & då kan jag minska intaget, medan andra gånger får jag knappt möta solen. Under höst och vinter ökar jag dosen gemfört med vår och sommar. D-vitamin skulle jag säga är viktigt för alla, men jag känner av det marknat om jag inte äter det.
  D-vitamin bidrar till normal funktion av immunförsvaret, musklerna, benstommen, tänderna och har en roll i celldelningsprocessen samt bidrar till normala kalciumnivåer och till att kalcium och fosfor tas upp och nyttjas normalt i kroppen.
 • Friways focus fettsyror – Fettsyror är otroligt viktiga för mig, då de smörjer mitt inre och ger mina celler utrymme att fungera optimalt. Fett till min insida är lika vitkigt som fett för min insida.
  Att äta bra fett är nyttigt och viktigt för ditt immunförsvar, din intelligens, matsmältning, energiförbrukning och för hormonbildningen. Fettsyror skyddar också dina nervceller och utan tillräcklig mängd fettsyror i kroppen fungerar ditt nervsystem som elkablar utan isolering, d v s risk för kortslutning. Hjärnan, hjärtat, kärlsystemet, dina inre organ som binjurar och bukspottkörtel behöver också fettsyror.
 • Friways mineralspray – joniserande vatten med mineraler är jag beroende av då min kropp hela tiden vill ha detta. Det är ett spray med livsviktiga mineraler i, som jag tror vi alla har brist på. Du hittar bla kalcium, svavel, jod osv. Jag sprayar det i mitt vatten och dricker det ca 3 ggr per dag. Jag märker att så fort mina flaskor tar slut får jag ett sug efter nytt och jag tycker inte mitt vatten smakar gott utan. Min kropp vill helt enkelt ha detta mineralspray.
  Kroppen behöver mineraler och salter för att kunna fungera. Många salter är dock skadliga det är därför viktigt att välja ett hälsosamt salt som är naturligt och fritt från tillsatser som klumpförebyggande medel och konsistensgivare. Det är också viktigt att saltet är helt vattenlösligt.
 • Friway grow protein pulver – jag vill alltid ha proteinpulver hemma, då det ger mig en snabb boost när jag behöver näring. Protein behöver jag som byggstenar i kroppen.

Kosttillskott jag äter ibland:

 • Zink Alpha plus – Just nu äter jag zink tre ggr om dagen för att boosta mitt imunförsvar. Jag blev ju jätte sjuk i mars och har behövt att ge min kropp massor med återhämtning samt boosta med tillskott. Zink är bl.a bra för att stärka imunförsvaret men även för hud, hår och naglar.
 • Magnesium Alpha plus – jag äter magnesium om jag tränar hårt, upplever att jag sover dåligt eller är i en stressig period och  behöver lugna nervsystemet. Magnesium är en otroligt viktigt mineral som reglerar många saker i kroppen och jag har alltid denna mineral hemma. Jag tar den ofta på kvällen ca 1 tim innan läggdags så att den kan verka över natten.
 • Friway flow Örtextrakt tabletter – dessa tabletter äter jag ibland för att stötta levern och rensa kroppen. Jag får en bättre fungerande kropp som kan utföra sitt arbete bättre.
  Flow innehåller bl.a åkerfräken,lakritsrot, ryskrot etc som alla har en detoxande effekt. 
 • Friway Health nordiska bär – denna produkt älskar jag och kan äta som godis. Den består av torkade nordiska bär och smakar lite syrligt. Min kropp älskar den och den ger mig en boost av antioxidanter. Super att äta i perioder när jag vill fylla på med vitaminer & antioxidanter. Jag kan egentligen äta den året om, men jag äter väldigt mycket bär utöver tabletterna så behöver inte kompletera lika mycket.
 • Friway glow grönt pulver – detta pulver har jag också ätit i perioder då det är rikt på klorofyll, vitaminer och mineraler. Jag äter det mest för klorofyll innehållet.
  Klorofyll har många välgörande egenskaper som att stödja produktionen av röda blodkroppar, reglera kolesterol och blodtryck samt bidra till ett starkt immunförsvar. Klorofyll kan också förhindra bakterietillväxt och göra det möjligt för kroppen att producera enzymer som skyddar mot allvarliga sjukdomar.

Hoppas att detta kunde hjälpa dig lite i kosttillskotts djungeln. Det viktiga när man äter kosttillskott är att först och främst äta en bra varierad kost så att du genom maten får i dig det du behöver, men att kosttillskott/livsstillsskott blir en bra komplement. Kärlek Maya


 

Hi! Hope you are great this Monday. I am super sorry but this post is way to long to trabslate today. Please use the translation tool on the bottom of this page under the social media icons. Sorry. Tomorrow you will find more inspo that you can read. Kisses Maya

Follow:
We are in this together so please share: