Mina tips för att få ett giftfritt hår!

Den här veckan släpper jag och Ivan bara ett avsnitt från podden, vilket betyder att idag kommer det inget. Avsnittet som vi släppte i tisdags är en timme långt och otroligt intressant för det handlar om ett ämne som jag brinner för, nämligen hälsa för miljö och människa.
Vi intervjuar “Eko” lena som har grundad frisörsalongen Friekosör och hon berättar om allt du behöver veta för att få ett giftfritt hår. Sedan har ju även jag gått från en “konventionell” frisör till att bara använda en grön frisör och den kan du även få tips om längre ner i inlägget.

mayanestorovbeauty35-5-1024x976

 

När jag övergick från en koventionell frisör till en grön frisör hände det ganska fort saker med mitt hår och med min hårbotten. Alltså till det positiva. Anledningen till att jag bytte var för att jag upplevde mitt hår som väldigt torrt och livlöst ganska fort efter mitt frisör besök. Mitt hår är en del av mitt yttre som signifierar mig och mitt ytseende. Jag har hela livet tyckt om min kalufs samt velat ta hand om det. Blev därför otroligt ledsen när jag började märka att det inte alls kändes friskt och levande längre trots dyra besök och produkter.
Efter mitt första grön salong besök rekommenderade min frisör mig att börja reparera håret och jag fick tips om balsammetoden, som gjorde susen och “återställde” livet i mina strån. Jag är otroligt glad över det och nu två år senare är mitt hår friskare än någonsin. Det har såklart även med min kost att göra och all inre detox som jag gjort de senaste två åren. Allt hänger ihop.
Nedan hittar du mina tips på hur man kan gå tillväga för att få ett giftfritt hår på bästa sätt.

  • Läs mera om hur du använder balsammetoden – klick!
  • Lyssna på avsnittet med Lena där hon bl.a berättar hur du kan detoxa håret från kemikalier – klick!
  • Video i samarbete med grönsalong Brunsfrisörer som finns nere i skåne – klick!
  • Video från grönsasalong Greenheads som finns i Stockholm – klick!
  • Rena produkter som jag rekommenderar är bl.a Bruns & Yarok.

Lycka till med håret och hoppas du gillade mina tips. Kommentera gärna om det är något du undrar över. Stor kram Maya


 

When I moved from a “normal” hairdresser to a green hairdresser, things started to happen with my hair and my scalp quite quick. For the positive. The reason I changed was that I experienced my hair very dry and lifeless quite soon after my visit to the hairdresser. My hair is part of my exterior that signifies me and my appearance. I was therefore incredibly sad when I began to notice that the hair did not feel fresh and alive anymore despite expensive visits and products.
After my first green salon visit, my hairdresser recommended me to start repairing my hair and I got tips on the conditioner method, which made me see life in my hair. I’m incredibly happy about it and now two years later my hair is healthier than ever before. Of course, it also has to do with my diet and all the detox that I have done over the past two years. Everything is connected.
Below are my tips on how to get a poison-free hair in the best way.

Read more about how I use the conditioner method – click!
Listen to the episode with Lena where she talks about how to detoxify your hair from chemicals – click!
Video in collaboration with green salon Bruns hairdresser – click!
Video from Greenheads green salon, located in Stockholm – click!
Clean products I recommend from Bruns & Yarok.

Good luck with your hair and hope you liked my tips. Please comment if there is anything you’re wondering about. Great hug Maya

 

Följ:
Sharing is caring:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *