Mina fyra favorit sminkborstar just nu!

Jag vet inte hur du har det men jag har hela sminkbyrån full av sminkborstar i olika storlekar och märken. Behöver nog göra en rensning tror jag, men framför allt behöver jag tvätta mina borstar akut. Nu när jag ändå är i rensar- & tvättartagen tänkte jag att jag kunde välja ut några av mina borstar som jag använder väldigt ofta & behöver i min sminkväska alltid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jag har fler än dessa borstarna jag gillar, men för att inte detta inlägget skulle bli så långt tänkte jag att jag väljer ut fyra bara.
Från vänster är det en svart borste som är mjuk och inte så hårt packad från ett märke som heter Purobio. Den borsten är perfekt till “blendning” alltså sudda ut skarpa ögonskuggskanter. Ingen av dessa borstarna har några namn eller siffror att referera till, men jag ska försöka att beskriva dem så gott det gå att du kan hitta dem ändå.

Andra från vänster är en så kallad “fane brush” som är ett måste när du ska lägga på highlighter. EcoTools fane brush är lite tjock för min smak egentligen, men den fungerar och är perfekt för den som har en mindre plånbok.

Den tredje från vänster är en mindre blush brush, också från EcoTools, men jag använder den till att applicera puder eller lös bronzer med. Gillar att den är liten och inte tar så stor plats.

Sist men inte minst är EcoTools spetsiga borste, som jag använder till att applicera ögonskugga när jag gör en lätt sotning vid ögonfranskanten. Då den är aningen spetsig blir den perfekt till just det.
Jag är inte säker att alla dessa borstar ska användas till just det jag gör, men varför inte “freestyla” och göra sin egen grej? Hoppas detta hjälpte dig lite i sminkborste djungeln. Kärlek Maya


 

 

I do not know how you feel but I have my whole makeup draw full of makeup brushes in different sizes and brands. Probably need to do a cleanup & above all I need to wash my brushes like now! Since I am in the cleaning & washing mode I thought that I could pick out some of my favorite brushes that I use very often.

I have more than these brushes I like, but if I would mention all of them this post would be so long. So I will select only four.
From the left is a black brush that is soft and not too hard from a brand called Puro bio. The brush is perfect to ‘blend” sharp eye shadow edges. Non of these brushes have any names or numbers to refer to, but I will try to describe them as best as I can for you to find them anyway.
Second from the left is a “fane brush” which is a must when you are applying highlighter. Ecotools fane brush is a little thick for my taste really, but it works and is perfect for those who have a smaller wallet. The third from the left is a small blush brush, but I use it to apply powder & bronzer. I like that it is small and does not take up much space in my makeup bag. Last but not least is the Ecotools pointed brush, which I use to apply eyeshadow around the eyelash edge. Since it is slightly pointed it becomes perfect for just that.
I’m not sure that all these brushes are used for that purpose, but why not “freestyle” and do your own thing. Hope this helped you a bit in the makeup brush jungle. Love Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *