10 snabba tips för en friskare hud

10 snabba tips för en friskare hud – så här gör du och får bättre resultat!

1. Hjälp kroppen att skölja ut toxiner – Du har säkert hört det förutom och jag kan inte nog tjata om det – drick vatten och gärna alkaliskt! Att dricka vatten gör underverk för kroppen, då vi består av 70% vatten. Genom att återfukta insidan av din kropp ger du din hud en hälsosam lyster på utsidan och du sköljer dessutom ut toxiner.

2. Skrubba, skrubba bort dina döda hudceller – Att skrubba ansiktet med en mild skrubb några gånger per vecka är inte bara en av mina skönhetsknep, utan även toppmodellen Christie Brinkleys hemliga vapen.
Jag använder mig av en ekologisk, mild, små kornig och näringsrik papaya ansiktsskrubb från Maria Åkerberg. Jag älskar hur den gör min hud len, fräsch och full av lyster på ett skonsamt sätt. För att behålla en återfuktad, ung och finn fri hud är ansiktsskrubb 4 ggr i veckan ett oslagbart tips.

3. Sluta äta sådant som ger dig kortvarig energi samt får dig att bli trött – Socker, mjölkprodukter och gluten är sådant som jag anser kan rubba din balans i kroppen och göra din trött. Jag äter själv dessa råvaror mycket sällan och ser att min hud har blivit friskare och jag har mindre utslag. Dock lever jag efter ett ordspråk som säger att “balance is the key”. Ordspråket syfta på att om du någon gång då och då äter lite socker eller mjölkprodukter mår inte kroppen dåligt utav det, men gör inte det till din vanliga diet. Jag siktar mot att äta ca 80/20, alltså 80% hälsosamt och 20% “icke hälsosamt”.

4. Tvätta dina smink borstar – Att veckovis tvätta sina smink borstar med ekologiskt tvål och vatten är något som kommer hålla dem fräscha och bakteriefria länge.
Du kan även prova den här lyxiga tvätt en gång i månaden.
Lyxtvätt med essentiella oljor: 1 droppe citron, 2 droppar bergamot, 2 droppar lavendel & 1 droppe apelsin. Blanda ihop och låt stå i 5 min. Tvätta på!

5. Ät dina vitaminer och mineraler – A, C & E är vitaminer som är väsentliga att få i sig om du vill bibehålla en hälsosam och ungdomlig hy. Dessa antioxidanter har även en skyddande effekt mot yttre miljö påverkan på din hy samt mot fria radikaler.

6. Använd rena ansiktsprodukter – Mata huden med bra och effektiv hudvård. Hudvård som fyller det syftet du söker, men var aktsam med för mycket syror, toxiska ämnen och onödiga tillsatser. Satsa på bra hudvård med rätt ingredienser i.

7. Gör en hudvårds-detox – Har du skåpet fullt av produkter, där vissa är nära utgångsdatum eller fulla med syntetiska ingredienser. Då är det dags att göra en skintcare-tox, där du rensar ut och förnya alla produkter i ditt badrumsskåp. Att se över produkterna man använder för att vara säker på att man ger huden rätt mat är en mycket god ide för att hålla huden ungdomlig.

8. Låt din hud andas – gå smink fri någon dag då och då. Just den dagen kan du sats på en ansiktsmask för att ge huden extra omvård. Go natural & your skin will thank you for it!

9. Investera i ett serum – Ett bra serum är det absolut bästa tipset jag kan ge er, då det är skyddande & återfuktande på djupet. Jag använder just nu ett serum från ett av mina favorit märken, Esse, som är fullt av probiotika för huden. Alltså bakterier som hjälper att korrigerar obalanser och stärker barriärfunktionen för en fastare, fylligare och mer elastisk hy. Jag använd serum både morgon och kväll!

10. Unna dig en ansiktsbehandling – Ge din hud en boost, med en lyxig och avkopplande ansiktsbehandling lite då och då. Det finns en rad ställen i Stockholm, som erbjuden ansiktsbehandlingar med ekologiska och rena produkter, med tex märket Eminence. Har du inte möjlighet att ge dig själv en behandling på salong så tycker jag du ska boka in en dag där du bjuder över din BFF och njuter av att behandla varandra.

English


10 Fast Facts for Glowing Healthy Skin

Hi, my amazing English follower <3
Today you have to use Google Translate, hope that ok?

Biggest hugs Maya

Follow:
We are in this together so please share: