Fräschar upp håret hos eko certifierade Green heads

Fräschade till mitt hår på en salong som heter Green heads i Vasastan. Det är en salong som är eko certifierad, där du kan välja hårfärg som är både växtbaserad eller en ekologisk färg som är miljövänlig & icke skadlig för dig. Jag valde den som var miljövänlig denna gången för att jag ville dämpa ner & färga om min färg som jag redan hade. Skrolla längre ner så kan du se resultatet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Okej, skillnaden kanske inte syns så mycket på dessa bilderna. Jag hade redan en röd/coppar ombre innan (första bilden) men ville ha en genom gående vinröd färg. Resultatet blev super fint & precis som jag tänkte mig. När vi var klarar med färgningen gjorde min frisör Maria två utbackade flätor, som blev riktigt bra och en lite förändring från hur jag brukar ha håret. Jag diggar det här med flätor så kanske kommer bli min nya grej.
Det var mitt första besök hos Green heads och hitintills gillar jag deras salong. De har även mina favorit produkter från Yarok, vilket är ett stort plus enligt mig. Maria, som jag gick till är väldigt kunnig inom lockigt hår så även mitt nästa besök om några månader kommer vara till henne på salong green heads.

Vad är egentligen en grön salong?

“Grön Salong – omfattande miljöcertifiering” är en garanti för kunder och frisörer att inte komma i kontakt med dem mest problematiska ämnena i frisörbranschen. Syfte är att förbättra frisörernas arbetsmiljö, miljön och kundernas hälsa samtidigt som frisörerna fortfarande kan vara kreativa och göra alla typer av behandlingar. 

Ta hand om dig och ditt hår. Gör alltid medvetna val. Kärlek Maya


This monday I went to the hairdresser for a freshning up, but this time to a salon called Green heads in Vasastan. Green heads is a salon that is eco certified, where you can choose hair color that is both plant-based or ecological environmentally friendly and not harmful. I chose the one that was environmentally friendly this time because I wanted to dampen down my old color. 

Okay, the difference may not appear so much in these images. I had a red / copar ombre before (first picture) but wanted a consistently burgundy color. The result was super nice and just as I imagined it. When we were finished with the color & cut my hairdresser Maria made two braids, which were really awesome and a little change from how I usually wear my hair. I dig the braids so perhaps this will be my new thing.
It was my first visit to Green heads and so far I like their salon. They even have my favorite products from Yarok, which is a big plus to me. Maria, who I went to is very knowledgeable in curly hair so my next visit in a few months will be to her at that salon again.

What exactly is a green salon?

“Green Salon – comprehensive environmental certification” is a guarantee for customers and hairdressers to not come into contact with them most problematic substances in the hairdressing industry. The purpose is to improve the hairdressers working environment, the environment and customers’ health and still let hairdressers be creative and do all kinds of treatments.

Take care of yourself and your hair. Always make conscious choices. Love Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *