Yogayama Teacher training nu har vi satt igång

Då har Yogayama teacher training startat och så här är min upplevelse hitintills….

Alltså låt mig börja med att säga wow så intressant och lärorikt. Visst har jag alltid gillat yoga och yogans effekt på min kropp, men alltså bara efter två dagar är min kropp överlycklig. Det är som att min själ tar glädje skutt och bugar för att jag ÄNTLIGEN smörjer den inifrån med allt vad den längtat efter.
Bara efter två dagar av nio har jag en helt annan förståelse för vad yoga egentligen innebär och varför man gör alla övningar som man gör dem. Denna filosofi och detta system är fantastisk och såå i linje med den jag är. All borde läsa till yogalärare…

Nu känner jag inte till andra yogalärarutbildningar så jag kan inte jämföra på något sätt, men min känsla av Yogayamas Teacher training är super redan. Detta skriver jag inte för att jag har arbetat på Yogayama, utan för att jag verkligen känner så just nu. Sara Granström som skapat utbildningen och manualen, som du ser på bilderna ovan, känns otroligt kunnig och tillsammans med hennes lärarteam känns utbildningen gedigen och min upplevelse är att jag kommer få en mycket bra yoga grund att stå på.

Nu är jag inne på dag två av nio och vi har bl.a börjat praktisera pranayama (andningstekniker), vi har börjat bryta ner asanas (yogaövningar) för att förstå hela vår praktik och vi har lärt oss om chanting och mantran (ljud & mantra ihop). Detta har vi blandat med yogateori om historia och hela filosofin bakom yogan.

Så här kan en dag se ut:

Chanting, Pranayama och meditation
Asanasövningar och andning
Yogateori föreläsning yoganshistoria
Tekning och praktik: Solhälsning A

Där emellan har vi ju givetvis raster och lunchpaus. Dagarna är en skön blandning av rörelse, teori och läran om andning. Dag två och jag är helnöjd! The journey continues…
Jag kan fortfarande inte fattar att jag utbildar mig till yogalärare, är så tacksam att få göra det och nu känner jag mig stolt över att få göra det på Yogayama.

Imorgon börjar dag tre och jag längtar faktiskt. Skönt att vara inne i bubblan. Uppdaterar allt eftersom. Hoppas du gillar det! Namaste Maya

Mitt första inlägg om utbildningen – klick!


Yogayama Teacher training – now we have started

So let me start by saying wow it’s so interesting and educational. I have always liked yoga and the effect of yoga on my body, but only after two days of teacher training my body is super happy. It’s like my soul is making happy jumps and bows because I am FINALLY giving it what it needs within.
Only after two days out of nine, I have a completely different understanding of what yoga really means and why you do all the asanas that you do. This philosophy and system is so amazing and soo me. Everyone should study to become a yoga teachers

Now I don’t know about other yoga teacher trainings so I can’t compare in any way, but my sense of Yogayama Teacher training is super already. I do not write this because I work at Yogayama, but because I really feel so right now. Sara Granström who created the education and the manual, which you see in the pictures above, feels incredibly knowledgeable and together with her teaching team the education feels solid and my experience is that I will have a very good yoga foundation to stand on.

Now I am in day two of nine and we have started practicing pranayama (breathing techniques), we have started breaking down asanas (yoga exercises) to understand our entire practice and we have learned about chanting and mantra (sound & mantra) together). We have mixed this with yoga history and the whole philosophy behind yoga.

Here’s what a day might look like:

Chanting, Pranayama, and meditation
Asana exercises and breathing
Yoga theory lecture yoga history
Technique and practice: Sun sulatations A

Of course, we also have breaks and lunch breaks. The days are a nice mix of movement, theory, and breathing. Day two and I am completely nourished! The journey continues…

I still can’t believe I’m studying to become a yoga teacher, am so grateful to be able to do this and now I feel proud to be able to do it at Yogayama.
Tomorrow day three starts and I actually long for it. Nice to be inside the bubble. More updates are coming. Hope you like it! Namaste Maya

Följ:
Sharing is caring:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *