Välkomna smärtan lika mycket som du välkomnar glädjen

Det här med smärta & vara rädd för att känna smärta är nog något som vi alla människor försöker undvika både medvetet & omedvetet. Eller hur?
Inte minst sagt jag har gjort det många gånger. Jag har vetat att jag inte mått så bra, men ignorerat alla varningstecken. Skumt egentligen att jag gjort det, när jag vet att det bara blir värre & värre då… Jag märker att så fort jag blir medveten om min smärta och framför allt varför jag känner som jag gör, börjar jag genast tillåta smärtan att ta plats & då går den över.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bild Aboutthatlook.com

Mitt trick/tips är att inte streta emot när du mår dåligt, utan låta det göra ont & istället komma fram till roten av sina känslor. Tyvärr så går de ju bara att göra om man känner in/av sig själv. Tillåt dig att må dåligt. Oh ja det har gjort fruktansvärt ont i mig, många gånger, men det är också det som utvecklat mig som människa. Vad vore jag utan mina läxor, erfarenheter & smärtsama perioder i livet. Gud, jag är min smärta tacksam nu när jag har tagit mig igenom allt. Utan smärta står jag still i utvecklingen & kommer ingenstans. Man mår ju dåligt av anledning, eller hur? Känslor finns ju där för att uppmärksamma oss på något. Det finns egentligen ingen poäng att vägra känna sina känslor oavsett om det gör ont. För insikten har slagit mig att om det ska finnas glädje kommer det alltid att finnas sorg. Allt har behöver ha en mottsats för att kunna existera. Så, välkomna smärtan lika mycket som du välkomnar glädjen. Jag tror att livet blir lättare då. Kärlek Maya


 

Pain & be afraid of feeling pain is probably something that we all try to avoid both consciously and unconsciously. Right?
Not, to say the least, I have done it many times. I have known that I didn’t feel so good, but ignored all the warning signs. It’s stupid if I think about since I know it will get worse and worse if I ignore myself … I notice that as soon as I become aware of my pain and above all why I feel like like I feel, I immediately start to let the pain to take place & then it disappears.

My tricks/tips are not to resist your feelings, but let it hurt and instead find to the root of your feelings. Unfortunately, this is only possible if you feel yourself. Allow yourself to feel sad. Oh yes, I have felt tremendous pain, many times, but it’s also what developed me as a human being. What would I do without my experiences & painful periods in life? God, I’m grateful to my pain now that I’ve gone through everything. Without pain, I would not develop. You have feelings for a reason, right? Feelings are there to draw your attention to something. There really is no point in refusing to feel your feelings, even if it hurts. The insight has struck me that if there is happiness there will always be sorrow. Everything needs to exist with a contrary. So, welcome the pain as much as you welcome the joy. I think life will be easier that way. Love Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *