Saker jag inte äter & varför!

Det bästa med att ha bloggkompisar är att man kan hjälpa varandra med inspo till inlägg. Så detta inlägget här har jag “lånat” av min bloggkollega Marita. Tyckte även att du skulle uppskatta det & få lite tips ang just mat jag inte äter & varför jag inte äter det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag äter ju på ett speciellt sätt, glutenfritt, mjölkfritt & raffinerat sockerfitt. Det har jag valt för att jag håller på att läka min kropp efter en låååånnngg utmattning. Gick ju in i väggen för ca 10 år sedan & återhämtningen samt läkningen av min kropp har tagit lååång tid. Även om jag gick in i väggen för 10 år sedan förstod jag ju inte direkt att jag behövde läka min kropp, utan det började jag med det för ca 8 år sedan.
Jag tror som så att när jag är klar med min läkning kommer jag  kunna vid enstaka tillfällen äta både lite gluten & lite mjölkprodukter samt socker emellan åt. Dock kommer jag aldrig igen att äta det i de stora mängderna som jag gjort tidigare. Balans är nyckel, men med åtanke vad som ger min kropp energi & styrka. Just nu så sväller min mage bara upp och det gör att jag inte vill äter dessa livsmedel.
Utöver att jag inte äter gluten, mjölk & vit socker är jag inte speciellt kräsen. Så denna lista tyckte jag var lite svår att göra, men här kommer det jag kom på så här på rak arm.

  • Korv – vanlig klassisk korv (prins korv, grillkorv) skulle jag aldrig äta. Mår illa varje gång jag är på Ikea och jag ser hur lång kön är till dessa ohälsosamma korvarna. Usch innehållet i korv är så oaptitligt. Fina salami från Spanien är typ den ända korven jag kan äta om jag blir bjuden på den. Skulle aldrig köpa den själv.
  • Vanlig pizza från pizzerian – Jag älskar pizza, men inte pizza gjord på ett kilo vetemjölsdeg. Att göra pizza själv eller äta flatbread, som är glutenfri är något jag kan äta & göra många gånger. Ohh flatbread vill jag har snart. Mums!
  • Mcdonals – Jag skulle aldrig någonsin äta på Mcdonals. Vill inte ens sätta min fot i någon av deras restauranger. Om jag har någon som vill äta där så väntar jag utanför för skulle skämmas över att vistas i deras lokaler. Bort med Mcdonken forever!!
  • ÖL – skulle aldrig dricka öl för det är inte gott & fullt av gluten. Det finn tydligen heller inget 100% glutenfri öl heller, trots att det går att köpa glutenfri öl på systemet. Skumt!
  • Lösgodis – Jag har aldrig varit någon som gillar lösgodis, även om jag åt det när jag var liten ibland. Det är konstgjort, fullt av det jag ogillar mest vit socker & massor av kemikalier. Ush mår typ illa av att tänka på det.
  • Hel & halvfabrikat – Skulle aldrig äta sådant. Tycker även att det precis som Mcdonals är vidrigt. Förstår inte grejen med att äta tomma kalorier, mat utan näring & och fylld med massor av kemikalier.
  • Kina mat – Slimigt, friterat & massor av kött. Jag äter kött, men föredrar kött med bra kvalitet & kina restauranger med massor av bland rätter har inte speciellt bra kött kvalitet.

Som jag skrev ovan äter jag nästa allt annat förutom gluten, mjölkprodukter eller vit socker. Jag tycker inget är speciellt äckligt, men jag väljer bort kost för att jag prioriterar min hälsa först. Lite roligt att jag bara kom på skräpmat, då det är ganska uppenbart att jag inte äter. Vad är det du inte äter? Kommentera gärna. Kärlek Maya


 

Hi lovlies!
Sorry, but to long to translate today. Se you tomorrow or you can use google translate on the bottom of this page. Love Maya

Följ:
SHARING IS CARING:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *