Rosabandet NEJ tack!

Hej! Nu är vi inne på hösten & jag ser fram emot hösten faktiskt då det innebär jobba mycket (jag älskar att jobba) & slippa ha dåligt samvete för att man inte spenderat tillräckligt med timmar ute i solen. En sak som jag dock inte tycker om med hösten är den här jäkla Rosabandet jippot som tar över oktober månad. För min del är det ett stort NEJ Tack till Rosabandet!

Bröst3

Varför känner jag nu så här jo det har många anledningar & jag vill nedan belysa två av anledningarna i punk form. Jag går inte in på djupet för då hade inlägget blvit otroligt långt, men jag beskriver kortfattat. Sedan kommer faktiskt jag & Ivan (nu avslöjar jag något hemligt) att släppa en pod i mitten på oktober, där vi närmare pratar om just rosabandet & cancerfonden. Det ska bli sååå kul & jag hoppas du kommer gilla den lika mycket som vi kommer gilla att spela in den. Håll utkik på bloggen för mera info ang första avsnittet.

  • Rosabandet & cancerforskning – Pengarna som vi bidrar med via Rosabandet går till forskning för att sedan tar fram nya läkemedel. Detta är för mig inte något jag vill bidra till, då jag anser att det absolut inte är den ända vägen att gå & läkemedel finns det gått om. Jag är för forskning för att lära om människokroppen, men ska det samlas in pengar via Rosabandet för att forska fram nya läkemedel bör det ju även gå lika mycket pengar till att hitta andra sätt att bekämpa cancer. Att enbart fokusera på att läkemedel är den ända väga att läka denna sjukdom är ett extremt begränsat sätt att tänka & detta vinner ingen på i längden. Jo, rosabandet som samlar in pengarna. Det är dags för oss att tänka om & prioritera andra synsätt i vårt paradigmskifte. Jag anser att vi behöver börja lägga pengar på att integrera andra väga att läka & börja arbeta förebyggande. Människokroppen skapar sjukdomar av en anledning & har därför också förmåga i det flesta fall att läka sig själv om man ger den rätt verktyg. Vi behöver bli mera medvetna kring våra liv & hur vi lever istället för att konsumera mera läkemedel. Dags att börja fundera över var vi lägger våra intjänade pengar & vad för framtid vill bygga.
  • Pinkwashing – företag “tvättar sina produkter rena” genom att koppla ihop sig med olika hjälp organisationer. Detta sättet att arbeta på är enligt mig vidrigt och ett rent uttnyttjande av oss konsumenter, då företagen spelar på vårt dåliga samvete för att sälja sina produkter. Allt för ofta innehåller produkterna både cancerogena, hormonstörande & miljöförstörande ämnen. Minna du förra året när Rosabandet skulle tok sälja kanelbullar & bröstbakelser? Detta för mig är helt motsägelsefullt, då inga sådana bullar/efterätter bidra till något positivt för hälsan. Sådana här varianter av pinkwash gör mig otroligt irriterad & nu behöver vi vakna ur vår dvala för att se saningen kring hela detta jippo.

Visste du även att rosabandet är skapat av Evely Lauder, som är grundare för Estee lauder. De var ju för inte så länge sedan just detta företag var i blåsväder för att de hade cancerogena ingredieners i sina produkter, men gjorde allt för att få ingredienserna omprövade för att de skulle klassas som icke cancerogena. Detta får min varningsklocka att ringa otroligt högt.
Var upmärksam på var du bidrar till & gör medvetna val som resonerar med ditt hjärta för en bättre framtid. Kärlek Maya

Här hittar du några fler relaterade inlägg kring just cancerjippot & kemikalier i produkter:


Hi, beautiful you! This post is way too long to translate. Sorry but you have to use the tool on the bottom of the site. Kisses Maya

Follow:
We are in this together so please share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *