Vad är food combining?

Under en stor del av mitt vuxna liv har jag haft problem med min mage och gått till ett flertal läkare för att få reda på vad mitt problem är. Jag har lidit av uppblåst mage och förstoppning.
Att hoppa från vårdcentral till sjukhus till nya läkare hela tiden för att ingen har kunnat hitta problemet har inte varit speciellt roligt och snarare frustrerande då alla läkare velat proppa mig full med läkemedel.
För er som känner mig väl vet att jag är en envis person med ett medvetet mind och ger mig inte tills jag hittat problemet. Jag har dessutom ALDRIG accepterat att jag ska behöva äta läkemedel för att tillfälligt lindra mina besvär. Nej, så fungerar det inte i min värld!
Jag har istället blivit min egen healer, där jag provat att äta olika livsmedel, kombinera olika livsmedel eller uteslutit olika livsmedlet. Dessa tester har gjort att jag verkligen lärt känna mig själv samt hur mat får mig att må. Jag har kommit fram till en hel del intressanta slutsatser, som jag inte tror att jag är ensam om att känna.

En personlig viktigt upptäkt, som jag upplevt att många inte tänker på och som kan vara en stor orsak till uppblåst mage är hur du kombinerar din mat. Jag tex mår inte bra av att kombinera protein med stärkelserik mat. Protein äter jag bäst med massor av grönsaker. Sedan har jag även upptänkt att frukt skall helst ätas ensam och inte i kombination med något annat. Gärna 30 min innan maten eller långt efter du ätit. I vissa fall går det bra att göra en sallad som innehåller frukt, men då ska den ätas ensam utan protein eller “tunga kolhydrater”.
Detta tankesättet jag skriver om heter “food combining” och genom att bli mera medveten om det har det hjälpt mig att må bättre i magen. Food combining tillsammans med kinesologi har gjort underverk för min mage och min tarm.
En av anledningarna till att man inte ska kombinera mat är för att det tar olika lång tid att smälta och kräver olika proccesser i magen och tarmen.

Superfakta om food combining: Frukt bör alltid ätas på fastande mage då den passerar snabbt genom vårt system. Protein och stärkelse bör ätas vi separata mål då de är beroende av olika typer av enzymer som lätt kan neutralisera varandra. Ät protein med grönsaker och fett. Stärkelserika grönsaker, ris, potatis, pasta bör äts med icke stärkelserika grönsaker.

Här nedan ser ni en “food combining chart”, där den tydligt visa vilka livsmedel du kan blanda

Näringslära och matsmältning är en hel vetenskap och det är inte konstigt att vi människor inte riktigt vet hur vi ska göra. Jag som faktiskt har ett mycket stort intresse tycker också att det kan vara svårt ibland.
Tipset jag kan ge er som lider av olika magproblem, ge inte upp figthen om att bli bra och acceptera inte att ni behöver äta läkemedel resten av livet. Det finns lösningar och tillsammans ska vi hitta dem. Skriv gärna och berätta vad ni har för besvär så kan jag försöka belysa dem i bloggen så gått det går.

Kärlek Maya

Hi, my amazing angels!
Sorry but today you will have to use translate.
Hope that ok for this time.

Lots of love & Light Maya

Follow:
We are in this together so please share: