Nu är jag Hatha yogalärare!

Yeeesss, då har jag äntligen tagit examen och blivit Hatha yogalärare.

Jag skulle tagit examen den 26/3, men så kom den där jäkla pandemin och allt blev uppskjutet…. Kände att jag kom av banan faktiskt och var lite osäker på om mina “yogaskills” fortfarande satt, men det gjorde dem!

hatha yogalärare

Jag har nu alltså gått 200 h utbildning på Yogayama och det tar normal 7-8 månader, men pga av pandemin drog det ut på tiden. Fick istället min examen i maj och gissa om det var skönt. ÄNTLIGEN!

Utbildningen är satt varannan helg en gång i månaden med en rivstart på 9 dagar. Den är intensiv, utvecklande och otroligt transformerande. Många tror att det är bara att ta en yoga utbildning, men var beredd på att den kan sätta igång en process inom dig. Jag visste att yoga hade en utrensande effekt, men herre jisses vad mina mediala förmåga exploderade av all Pranayama som vi gjorde förutom yogan. För dig som inte vet vad Pranayama är så är det en andningsteknik, vilket man använder inom yogan.

Jag visste att andning var viktigt, men inte hur mycket min kropp längtade efter det. Jag har en helt annan respekt för Yoga och andning nu efter utbildningen. Det har faktiskt blivit mitt nyfunna intresse.
Jag har så pass mycket fastnat för det att jag nu går en 6 veckors breathwork kurs. Mera om det i ett senare inlägg, när jag är klar.

Har du inte läst mina tidigare inlägg om hatha yogalärare utbildningen så gör det här.


Yeeesss, I finally graduated as a Hatha yoga teacher.

I should have graduated on March 26, but then came the damn pandemic and everything was postponed…. I felt that I actually went off track a little and I was unsure if my yoga skills were still there, but its like learning to ride a bike, they never go away!

I took the Yogayama teacher training and it usually takes 7-8 months, but because of the pandemic, it took 9 months. The training is a 200h education and you have classes one weekend a month with a start of 9 days straight. The education is intense and incredibly transformative. I knew that yoga had a purifying effect, but Lord, it blew up my psychic abilities with all the Pranayama we did. For those who do not know what Pranayama is, it is a breathing technique, which is used in yoga.

I knew breathing was important, but not how much my body longed for it. I have a completely different respect for Yoga and breathing now after the teacher training. It has actually become my newfound interest.
I am so very interested in it that I am now taking a 6-week breathwork course. More on that in a later post.

Följ:
Sharing is caring:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *