10 hetaste mattrenderna 2016

 1. Äta ur skål – Att äta ur en skål kommer bli en ännu större trend 2016 än 2015. Nu ska allt ätas ur en skål inte bara acai-bowls, utan även smoothies med olika topping samt lyxiga nudlar i hemkokt buljong. Jag tex startar varje morgon med en smoothie bowl gjord på avokado och bär, mums!
 2. Dricka buljong – Precis som jag skrev ovan är den nya heta trenden just nu att hålla en stor kopp het nudel soppa medan du strosar runt på stan. Lyxiga nudlar med hemkokt buljong ska det vara. Dock vet jag inte riktigt om jag kommer anamma just den trenden, men jag ska ge det en chans.
 3. Svarvade grönsaker istället för pasta – Intresset för att äta ekologisk, grönt och rent har blivit mycket stort och svarvade grönsaker är “mega het” att äta. Det är dessutom ett nyttigare alternativ till vanlig pasta och något jag verkligen rekommenderar alla prova.
 4. Rawfood – Allt fler ekologiska, mejeri- och glutenfria cafeér har börjat poppa upp på stan. Istället för den traditionella chokladbollen serveras det rawfood desserter i alla dess former. Menyerna är full av råa lunch alternativ och till kaffet serveras det havre- & mandelmjölk istället.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 5. Vegansk mat – Att välja mat som stödjer djuren & miljön lika mycket som din egen hälsa har blivit otroligt trendigt. En bra trend skulle jag säga och något jag hoppas fler anammar. Vegansk kost är dessutom otroligt gott och något jag själv äter flera gånger i veckan. Mat som är grönt är överlag en stor trend och något som bör vara större delen av tallriksmodellen om ni fråga mig.
 6. Gröna smoothies & juicer – Att gå runt med en grön mustasch är inte ofräscht längre utan snare super inne. Lika trendigt som att hålla en varm buljong i näven är det att ha en grön juice i väskan eller en grön smoothie i handen. Allt som är ekologiskt och kommer från växtriket är inne och het. Bra trend!
 7. Skönhets- & hälsojuicer – Juicer som boostar ditt yttre och får din hud att skimra är något fler och fler är intresserade av, inte minst sagt jag.
  Naturlig och ekologisk hudvård är en självklarhet för mig, men nu har många även förstått att det även hänger ihop med vad vi stoppar i oss. Blanda en grön juice med en tsk collagen så är du hetare än hetast 2016.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 8. Mineraler i fokus – Länge har det varit snack om vitaminer och dess funktion i kroppen, men 2016 är fokuset riktat mot mat och kosttillskott som innehåller mycket mineraler. Magnesium och kalcium är två heta mineraler som ingen bör vara utan då det fyller många funktioner i kroppen.
 9. Mjölk- & glutenfri mat – Allt fler börjar gå till roten av sin ohälsa och många har kopplat ihop det med mjölk och gluten 2015 och den kunskapen kommer att följa med in i 2016.
  Gluten- och mjölkfria recept samt artiklar haglar just nu över internet och denna trend har bara börjat utvecklas. Inte minst jag själv äter så här och märker stor skillnad när det gäller min hälsa och välmående.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 10. Frukt och bär i vatten – Att “pimpa” sitt vatten blev en stor hit förra året och följer med till detta året. Nu gäller det inte bara att dricka citron vatten, utan du ska gärna blanda i bär, exotiska frukter och roliga grönsaker.

Med dessa 10 tips kan du inte vara ute, utan snarare hetaste hälsan själv 2016!
Kramar Maya


 

Hi my lovlies!

Here you have 10 of the hottest food trends in Sweden right now.

 1. Eat everything from a bowl
 2. Drink hot broth like coffe´
 3. Zucchini pasta
 4. Rawfood in general
 5. Vegan food
 6. Green smoothie & juices
 7. Beauty juices & shots
 8. Minerals instead vitamins
 9. Milk- & glutenfree food
 10. Pimp your water with fruit and berries

Big hug Maya

We are in this together so please share: